Vánoční čokoládový mugcake s brusinkovým rozvarem

Najít si v předvánočním shonu čas na kvalitní snídani, která bude zároveň všem chutnat, může být někdy větší výzva než reprezentativně zabalit měkký dárek. Naštěstí pro vás máme řešení v podobě poctivého proteinového mugcaku s kousky hořké čokolády, přelitého brusinkovým rozvarem provoněným čerstvým pomerančem. Že to zní jako hodně práce? Nebojte, mugcake bude hotový do 5 minut a rozvar nezabere víc než trojnásobek – navíc si ho můžete připravit i den předem a ráno už jen sklízet obdivné pohledy.

 

Pocukrovaný čokoládový mugcake v bílém hrníčku s brusinkami a lístkem máty

 

Co budeme potřebovat?

Na mugcake (2 porce):

90 g Fit-day mugcake čokoládový

100 ml vody

+ nasekané oříšky nebo sušené brusinky podle chuti

Na rozvar:

100 g čerstvých (mražených) brusinek

2 lžíce javorového sirupu nebo medu

2 lžíce vody

1 lžička čerstvě nastrouhané pomerančové kůry

špetka skořice

 

Postup:

Nejprve si připravíme brusinkový rozvar (klidně i den předem, ráno ho stačí jen přihřát). Brusinky opláchneme pod vodou a vsypeme do hrnce. Přidáme javorový sirup a vodu a na mírném plameni promícháváme asi 5 minut, dokud brusinky nepustí šťávu, nezměknou a rozvar nezačne houstnout. Celý proces by měl trvat asi 5–10 minut. Hrnec odstavíme, směs necháme krátce zchladnout a na závěr přimícháme pomerančovou kůru a skořici.

Směs na mugcake vsypeme do dvou větších hrnečků (1 porce=45 g), zalijeme 50 ml vody a pečlivě promícháme. Pro ještě lepší chuť můžeme do těsta přidat i oblíbené nasekané oříšky, které budou v mugcaku příjemně křupat – skvělé jsou ale i sušené brusinky. Hrnečky vložíme do mikrovlnné trouby a zahříváme při 900 W na 1,5 minuty. Hotové mugcaky překlopíme na talířek a přelijeme připraveným brusinkovým rozvarem, můžeme dozdobit lístkem máty nebo zlehka pocukrovat.

Pokud se do receptu pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.