Rychlé proteinové palačinky se zkaramelizovanými jablky a skořicí

Palačinky s karamelizovanými jablky a skořicí

 

Smiřte se s tím, že je podzim skutečně tady a začněte nový den poctivou snídaní, která zahřeje i v sychravá rána. Vynikající proteinové palačinky z ovesných vloček a banánu připravíte podle našeho jednoduchého receptu v rekordním čase, navíc budou dokonale nadýchané a vláčné. Zkaramelizovaná jablka se se špetkou skořice palačinkám dodají příjemnou sladkost a co se vůně týče, odvedou lepší práci než kdejaká aromatická svíčka. Zítřejší snídaně je zkrátka jasná!

 

Co budete potřebovat?

Na palačinky (2 porce):

45 g Fit-day protein premium natural nebo karamel

75 g ovesných vloček

banán

3 vejce

2 lžíce mandlového mléka

1 lžíce prášku do pečiva

špetka skořice a soli

kokosový olej na smažení

Na zkaramelizovaná jablka:

2 větší jablka

2 lžičky mleté skořice

4 lžíce medu nebo javorového sirupu

1 lžíce kokosového oleje

 

Postup:

Všechny ingredience na palačinky vložíme do mixéru a šleháme 1–2 minuty dohladka. Pokud se ovesné vločky nerozpadnou, mixujeme další minutu. Na pánvi rozehřejeme kapku oleje a vlijeme požadované množství těsta podle toho, jak velké a silné palačinky si přejeme. Opékáme 1–2 minuty, dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky a spodní strana není zlatavá, pak palačinky obrátíme. Hotové palačinky odkládáme do vyhřáté trouby, dokud nezpracujeme všechno těsto.

Pro přípravu zkaramelizovaných jablek si ovoce nakrájíme na půlcentimetrové kostky a zlehka orestujeme na pánvi s rozpuštěným kokosovým olejem. Přidáme med nebo javorový sirup a skořici a vaříme asi 3 minuty, dokud jablka nezměknou. Palačinky přelijeme jablkovou směsí a můžeme podávat.

Pokud se do receptu pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.