Recept ze Santiagovy diety: Tofu na paprice se sójovým mlékem

Tofu je skvělou a zároveň zdraví prospěšnou surovinou, která se dá v kuchyni využít na mnoho způsobů, přičemž už dávno není považována pouze za nahrážku masa pro vegetariány a vegany, ale za plnohodnotnou potravinu bohatou na bílkoviny. Ve 100 g můžeme najít přibližně 17 g proteinu - díky tomu se tofu řadí mezi nejvýznamnější zdroje bílkovin.

Zázračná potravina z 2. století př. n. l.

Tofu, které se v Číně ze sójových bobů vyrábělo již ve 2. století př. n. l., proniklo do Evropy a USA v 16. století a dnes se těší velké popularitě hned z několika důvodů.

Díky své neutrální chuti skvěle přebírá chuť ostatních přísad daného pokrmu. Jeho příprava je snadná a časově nenáročná, pokud tedy přemýšlíte nad rychlým a chutným obědem, jde o ideální volbu. Tofu je také velmi variabilní co se úprav týče, lze jej opékat, marinovat, obalovat v těstíčku a nakládat nebo využívat pro základ pomazánek a sladkých i slaných krémů. Fantazii se zkrátka meze nekladou. Zvláště v Japonsku se pak tofu přidává i do tradičních polévek miso a ramen.

Sója a její účinky na lidské zdraví

Sójové boby, které jsou základem tofu, nabízí celou řadu zdravotních benefitů. Sója mimo jiné:

  • obsahuje vysoké množství nenasycených mastných kyselin
  • představuje cenný zdroj vitamínu K2, který napomáhá k udržení normálního stavu kostí
  • je silným antioxidantem
  • neobsahuje cholesterol
  • je bohatá na rostlinné bílkoviny a probiotika

Přesto se sója nedoporučuje konzumovat více než 2-3x týdně, protože zvýšený příjem může nést i určitá zdravotní rizika.

 

Kostičky tofu na parice s rýží v porcelánové misce

 

Recept na tofu na paprice se sójovým mlékem

Ingredience na 1 porci:

100 g tofu (naturální nebo uzené)
1 velká cibule
2 lžičky mleté sladké papriky
1/2 lžičky sušeného libečku
1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
150 ml sójového mléka

dlouhozrnná rýže jako příloha

Postup:

Tofu nakrájíme na kostičky či centimetrové plátky. Jemně nakrájenou cibuli lehce opražíme, přidáme mletou papriku, libeček a strouhaný zázvor a krátce osmahneme. Zalijeme asi 2 dcl vody a krátce povaříme. Přisypeme tofu, vlijeme sójové mléko a dusíme.

Podáváme s rýží.

Santiagova dieta a chutné recepty pro přirozené hubnutí

Pokud vás recept zaujal, zřejmě vás překvapí, že se jedná o jeden z mnoha receptů v rámci jídelníčku Santiagovy diety. Ano - zbavit se přebytečných kilogramů jde i bez zbytečného hladovění.

Santiagova dieta je unikátním redukčním programem, který nejenže efektivně pomůže s přirozeným a postupným hubnutím s ohledem na tělo, ale nabídne i přesah do budoucna v podobě osvojení si zásad zdravého životního stylu. S pomocí přírodních proteinových koktejlů a příručky obsahující recept na každý den dokáže svou postavu a jídelníček přetransformovat každý, navíc s dlouhodobým efektem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení