Doprava ZDARMA na objednávky nad 1200 Kč 📦

Recept ze Santiagovy diety: Tofu na paprice se sójovým mlékem

Tofu je skvělou a zároveň zdraví prospěšnou surovinou, která se dá v kuchyni využít na mnoho způsobů, přičemž už dávno není považována pouze za nahrážku masa pro vegetariány a vegany, ale za plnohodnotnou potravinu bohatou na bílkoviny. Ve 100 g můžeme najít přibližně 17 g proteinu - díky tomu se tofu řadí mezi nejvýznamnější zdroje bílkovin.

Zázračná potravina z 2. století př. n. l.

Tofu, které se v Číně ze sójových bobů vyrábělo již ve 2. století př. n. l., proniklo do Evropy a USA v 16. století a dnes se těší velké popularitě hned z několika důvodů.

Díky své neutrální chuti skvěle přebírá chuť ostatních přísad daného pokrmu. Jeho příprava je snadná a časově nenáročná, pokud tedy přemýšlíte nad rychlým a chutným obědem, jde o ideální volbu. Tofu je také velmi variabilní co se úprav týče, lze jej opékat, marinovat, obalovat v těstíčku a nakládat nebo využívat pro základ pomazánek a sladkých i slaných krémů. Fantazii se zkrátka meze nekladou. Zvláště v Japonsku se pak tofu přidává i do tradičních polévek miso a ramen.

Sója a její účinky na lidské zdraví

Sójové boby, které jsou základem tofu, nabízí celou řadu zdravotních benefitů. Sója mimo jiné:

  • obsahuje vysoké množství nenasycených mastných kyselin
  • představuje cenný zdroj vitamínu K2, který napomáhá k udržení normálního stavu kostí
  • je silným antioxidantem
  • neobsahuje cholesterol
  • je bohatá na rostlinné bílkoviny a probiotika

Přesto se sója nedoporučuje konzumovat více než 2-3x týdně, protože zvýšený příjem může nést i určitá zdravotní rizika.

 

Kostičky tofu na parice s rýží v porcelánové misce

 

Recept na tofu na paprice se sójovým mlékem

Ingredience na 1 porci:

100 g tofu (naturální nebo uzené)
1 velká cibule
2 lžičky mleté sladké papriky
1/2 lžičky sušeného libečku
1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
150 ml sójového mléka

dlouhozrnná rýže jako příloha

Postup:

Tofu nakrájíme na kostičky či centimetrové plátky. Jemně nakrájenou cibuli lehce opražíme, přidáme mletou papriku, libeček a strouhaný zázvor a krátce osmahneme. Zalijeme asi 2 dcl vody a krátce povaříme. Přisypeme tofu, vlijeme sójové mléko a dusíme.

Podáváme s rýží.

Santiagova dieta a chutné recepty pro přirozené hubnutí

Pokud vás recept zaujal, zřejmě vás překvapí, že se jedná o jeden z mnoha receptů v rámci jídelníčku Santiagovy diety. Ano - zbavit se přebytečných kilogramů jde i bez zbytečného hladovění.

Santiagova dieta je unikátním redukčním programem, který nejenže efektivně pomůže s přirozeným a postupným hubnutím s ohledem na tělo, ale nabídne i přesah do budoucna v podobě osvojení si zásad zdravého životního stylu. S pomocí přírodních proteinových koktejlů a příručky obsahující recept na každý den dokáže svou postavu a jídelníček přetransformovat každý, navíc s dlouhodobým efektem.