Lyofilizované ovoce, čokoláda, protein a dvouminutová příprava: Ochutnejte nový Fit-day mugcake

Že je snídaně důležitým startem do nového dne slyšíme ze všech stran, co si ji ale zpříjemnit lahodným kouskem vláčného moučníku s ovocem a čokoládou, který zároveň obsahuje až 11 gramů proteinu na porci a je navíc hotový během chvilky?

Lahodný dezert, rychlá snídaně i vydatná svačina

Fit-day obnovuje oblíbenou řadu proteinových mugcaků, kterým se dostalo vylepšení v podobě nové, dokonalejší a ještě lahodnější receptury včetně 3 originálních příchutí s kousky lyofilizovaného ovoce a čokolády. Díky vyváženému poměru ingrediencí moučník spolehlivě zasytí a dodá energii – proto se hodí nejen jako rychlá snídaně, ale i poctivá svačina po návratu z práce, školy či tréninku, anebo jen tak na chuť jako mlsání bez výčitek.

Mugcaky neobsahují lepek, sóju a ani laktózu (použitá čokoláda je veganská), tím pádem jsou vhodné i pro ty, koho omezují alergie. Na dezertu si samozřejmě můžou pochutnat i vegetariáni.

 

Čokoládové muffiny s malinami a mátou

 

Jen to nejlepší složení a nové příchutě – dáte přednost vanilce nebo malinám?

Přírodní složení bez umělých sladidel, aromat a jednoduše veškeré zbytečné chemie nezklame nikoho, kdo se zajímá o zdravý životní styl a dbá na kvalitu potravin. V rámci příchutí nepřijdete o tradiční čokoládu ani vanilku a vyzkoušet můžete i podmanivé spojení malin v čokoládě.

Všechny tři směsi na pečení obsahuje vysoce kvalitní ingredience – v každém mugcaku najdete ideální množství mikronizovaného hrachového proteinu, bezlepkové ovesné vločky, sušené kokosové mléko, banán a vaječný bílek. Do čokoládových dezertů jsme zároveň kromě prémiového ekvádorského kakaa přidali i kousky lahodné 60% hořké čokolády z Peru, která se během pečení rozpustí, a dodá tak moučníku na vláčnosti. Ve vanilkové variantě se můžete těšit i na mleté mandle a aby byl malinový mugcake plný chuti skutečného ovoce, zvolili jsme to lyofilizované. 

Proč zrovna lyofilizované maliny?

Obrovskou výhodou lyofilizace neboli metody sušením mrazem je skutečnost, že takto zpracované ovoce si kromě prodloužení doby trvanlivosti uchovává i své nutriční hodnoty a přirozenou chuť, vůni i barvu. Ve srovnání s klasickým sušením při vysokých teplotách se můžete těšit nejen na autentičtější chuť, která evokuje čerstvé ovoce, ale i nemalý obsah vitamínů, minerálů a vlákniny.

Maliny jsou nejen příjemně nasládlé a sametově jemné, na 100 gramů v čerstvém stavu obsahují přibližně 6,5 gramů vlákniny a jsou bohatým zdrojem vitamínu C a manganu. Maliny působí blahodárně na imunitu, podporují trávení a mají pozitivní vliv i na funkci ledvin a močového měchýře – proto jsou často součástí různých detoxikačních kúr.

Přirozeně nasládlé maliny navíc skvěle kontrastují s výraznou chutí hořké čokolády.

 

Čokoládový a vanilkový mugcake s jahodami v bílých hrníčcích s lžičkou

 

Snadná příprava – 2 minuty budou stačit

I když se řada mugcaků rozrostla o nové příchutě a ingredience, snadná a extrémně nenáročná příprava zůstala. Díky tomu si na voňavém a horkém dortíku plném bílkoviny a vlákniny můžete pochutnat i během rychlé snídaně – na přípravu si stačí vyhradit jen dvě minuty.

Dvě odměrky směsi na pečení (45 g) je třeba dohladka rozmíchat v hrnečku s 50 ml vody (v případě příchuti čoko-malina 40 ml vody) a vložit do mikrovlnné trouby na 1 minutu a 30 sekund při výkonu 900 W. Hotový mugcake už stačí jen překlopit na talířek a můžete se těšit se z vláčného těsta a skvělé chuti.

Mugcake je možné připravit i v troubě v silikonových formách na muffiny, což se hodí ve chvíli, kdy plánujete snídani pro více osob nebo pohoštění na rodinnou oslavu. Postup zůstává stejný, jen je třeba předehřát troubu na 180 °C a péct mugcaky přibližně 30 minut.

V obou případech samozřejmě lze dezert dochutit a dozdobit podle vlastní fantazie, i když výsledek vás nadchne už sám o sobě – sáhnout můžete například po čerstvém ovoci, džemu, medu nebo javorovém sirupu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.