Doprava ZDARMA na objednávky nad 1200 Kč 📦

Medovník

MEDOVNÍK

 

Ingredience:

 

Těsto:

150 g drcených ovesných vloček 

30 g Fit-day Protein natural 

200 g špaldové mouky

2 vejce 

1 sáček perníkového koření

3 lžičky kypřícího prášku do pečiva

1 lžička skořice

5 lžic medu

30 g nasekaných vlašských ořechů

100ml rostlinného mléka 

 

Krém:

300 g tvarohu

200 g řeckého jogurtu 

4 lžíce medu

1 lžička skořice

 

Posypka:

hrst vlašských ořechů

zbytek těsta

 

Postup:

V míse smícháme všechny sypké ingredience na těsto. Přidáme vejce a med. Postupně přidáváme mléko, aby vzniklo nedrolící se těsto.

Nachystáme si kulatou předlohu, podle které budeme vykrajovat jednotlivé plátky. Každý plát by měl mít tloušťku cca 5 mm. Zbylé těsto také upečeme, použijeme jej na posypku. 

Jednotlivé pláty pečeme v předehřáté troubě na 170°C po dobu 10-15 minut.

Mezi tím, co se nám peče těsto si připravíme náplň. Vyšleháme tvaroh s jogurtem, přidáme med a skořici. Krém necháme odležet  v lednici. 

Hotové pláty necháme vychladnout, poté je potřeme vrstvou krému a položíme na ně další plát a opět potřeme krémem. Tento postup opakujeme se všemi pláty. Krémem potřeme i vršek a boky dortu. Zbylé nevyužité těsto nadrobíme a smícháme s nadrcenými vlašskými ořechy. Touto směsí posypeme celý medovník ze všech stran. Můžeme podávat politý hořkou čokoládou nebo ozdobený čokoládovými hoblinkami. 

 

11