Jahodový dort

JAHODOVÝ DORT 

 

Ingredience:

 

Těsto:

300 g ovesné mouky

30 g Fit-day Koktejl jahoda 

4 vejce 

400 ml rostlinného mléka

50 g kokosového oleje

2 lžičky kypřícího prášku 

špetka soli

2 lžíce domácího jahodového džemu

2 lžíce javorového sirupu

 

Krém:

150 g nízkotučného tvarohu

200 g lučiny light

2 lžíce agávového sirupu

50 g kokosu

1 lžička vanilkového extraktu

 

Poleva:

domácí jahodový džem

hrst jahod

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 160°C. V míse si smícháme všechny suché ingredience na těsto. K suchým ingrediencím přidáme rozpuštěný kokosový olej, javorový sirup, jahodový džem a rostlinné mléko. Oddělíme si žloutky od bílků, z bílků si vyšleháme tuhý sníh. K tšstu opatrně vmícháme sníh. Hotové těsto si nalijeme do dvou forem vystlaných pečícím papírem. Těsto necháme péct 15-20 minut.

Pčipravíme si krém. Vyšleháme si tvaroh a lučinu, přidáme agávový sirup, kokos a vanilkový extrakt. Upečené těsto necháme vychladnout. Na první těsto dáme vrstvu krému, položíme na ni další plát těsta potřeme jej další vrstvou krému. Krémem potřeme i boky dortu a necháme jej v lednici vychladnout. Na vršek dortu si připravíme jahody a džem. Jahody si nakrájíme na drobné kousky a smícháme s džemem. Tuto směs nalijeme na vršek dortu a ozdobíme většími kousky jahod, Hotový dort i s polevou necháme vychladit a můžeme podávat. 

 

38