JAHODOVÝ DORT
Ingredience:
Těsto:
300 g ovesné mouky
4 vejce
400 ml rostlinného mléka
50 g kokosového oleje
2 lžičky kypřícího prášku
špetka soli
2 lžíce domácího jahodového džemu
2 lžíce javorového sirupu
Krém:
150 g nízkotučného tvarohu
200 g lučiny light
2 lžíce agávového sirupu
50 g kokosu
1 lžička vanilkového extraktu
Poleva:
domácí jahodový džem
hrst jahod
Postup:
Troubu si předehřejeme na 160°C. V míse si smícháme všechny suché ingredience na těsto. K suchým ingrediencím přidáme rozpuštěný kokosový olej, javorový sirup, jahodový džem a rostlinné mléko. Oddělíme si žloutky od bílků, z bílků si vyšleháme tuhý sníh. K tšstu opatrně vmícháme sníh. Hotové těsto si nalijeme do dvou forem vystlaných pečícím papírem. Těsto necháme péct 15-20 minut.
Pčipravíme si krém. Vyšleháme si tvaroh a lučinu, přidáme agávový sirup, kokos a vanilkový extrakt. Upečené těsto necháme vychladnout. Na první těsto dáme vrstvu krému, položíme na ni další plát těsta potřeme jej další vrstvou krému. Krémem potřeme i boky dortu a necháme jej v lednici vychladnout. Na vršek dortu si připravíme jahody a džem. Jahody si nakrájíme na drobné kousky a smícháme s džemem. Tuto směs nalijeme na vršek dortu a ozdobíme většími kousky jahod, Hotový dort i s polevou necháme vychladit a můžeme podávat.