Jahodový cheesecake

JAHODOVÝ CHEESECAKE

 

Ingredience:

 

Korpus:

150 g drcených ovesných vloček

100 g nasekaných vlašských ořechů

1 lžička skořice

1,5 dcl rostlinného mléka

 

1. VRSTVA:

100 g nízkotučného tvarohu

30 g Fit-day Koktejl čokoláda 

 

2 VRSTVA:

30 g Fit-day Koktejl jahoda 

400 g nízkotučného tvarohu

200 g jahod 

2 lžíce agávového sirupu

 

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 200°C. Připravíme si dortovou formu vystlanou pečícím papírem. Pokud nemáte již nadrcené ovesné vločky, tak si je rozmixujeme, abychom neměli v korpusu velké kousky vloček. K vločkám přidáme nasekané oříšky a skořici. Přilijeme mléko a vytvoříme tuhou směs, natlačíme ji na dno dortové formy. Korpus necháme péct cca 10 minut. Upečený korpus necháme vychladnout. 

Nachystáme si dvě mísy. V jedné míse si uděláme jahodovou vrstvu a ve druhé čokoládovou. Na čokoládový krém budeme potřebovat pouze tvaroh a čokoládový koktejl. Krém vyšleháme dohladka a potřeme ním upečený korpus. Ve druhé míse si vyšleháme tvaroh s jahodovým koktejlem a agávovým sirupem. Jahody si rozmixujeme a přidáme je ke krému. 

Hotový krém rozprostřeme rovnoměrně na cheesecake a vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme po dobu 10-15 minut. Cheesecake necháme vychladit a můžeme jej servírovat s čerstvými jahodami.  

 

43