Recept na jahodový cheesecake s tvarohem
Ingredience:
Korpus:
150 g drcených ovesných vloček
100 g nasekaných vlašských ořechů
1 lžička skořice
1,5 dcl rostlinného mléka
Krém:
400 g nízkotučného tvarohu
45 g Fit-day Protein smoothie jahody v čokoládě
200 g čerstvých jahod
2 lžíce agávového sirupu
+ jahody na dozdobení
Postup:
Troubu předehřejeme na 200°C. Připravíme si dortovou formu vystlanou pečicím papírem. Pokud nemáme už nadrcené ovesné vločky, najemno je rozmixujeme. K vločkám následně přidáme nasekané oříšky a skořici. Přilijeme mléko a vytvoříme tuhou směs, kterou natlačíme na dno formy. Korpus pečeme cca 10 minut a necháme vychladnout.
Na krém si vyšleháme dohladka tvaroh se směsí smoothie a agávovým sirupem. Přidáme rozmixované jahody a zapracujeme je do vzniklé směsi. Hotový krém rovnoměrně nanášíme na vychladlý korpus a následně jej uhladíme. Můžeme dozdobit rozpůlenými jahodami.