CHEESECAKE S JAHODAMI
Ingredience:
Základ:
50 g drcených ovesných vloček
60 g vlašských ořechů
30 g arašídového másla
25 g špaldové mouky
80 ml rostlinného mléka
Krém:
2 lžíce medu (agávového sirupu)
3 vaničky polotučného tvarohu
vanilkový extrakt
2 vejce
40 g mandlového másla
Jahodová vrstva:
250 g čerstvých jahod
želatina
Postup:
Všechny sypké přísady smícháme v mixéru, přidáme mléko a arašídové máslo. Těsto dáme do pečící dortové formy a necháme péct 5 minut při 180°C.
Suroviny na krém smícháme a nalejeme na upečený zchlazený korpus. Korpus i s krémem pečeme dalších 30 minut.
Jahody si rozmixujeme a připravíme si želatinu, kterou smícháme s jahodami. Jahodovou směs nalijeme na krém a necháme vytuhnout v lednici přes noc.