POZOR! Z důvodu preventivních opatření od 1. 8. 2020 rušíme osobní odběr, veškeré návštěvy a osobní schůzky. Děkujeme.

Nadýchané citronové cupcakes s proteinem

Nadýchané citronové cupcakes potěší každého milovníka sladkých dezertů. Moučník přitom není nikterak náročný na přípravu a zvládne jej skutečně každý.

V receptu najdeme čerstvou citronovou šťávu, která se postará nejen o osvěžující ovocnou chuť, ale především zaujme řadou benefitů pro lidské tělo, a to pochopitelně nezmiňujeme pouze blahodárné účinky vitamínu C. Citron může napomoct i při prevenci křečových žil, při snižování krevního tlaku a cholesterolu díky látce zvané pektin. Citronová šťáva je bohatá i na obsah flavonoidů.

Lahodný moučník je obohacený také o porci kvalitního rostlinného proteinu pro vyšší hodnotu zdraví prospěšných látek. Recept navíc pracuje s rostlinným mlékem, tyto citronové cupcakes jsou tedy vhodné i pro vegany a alergiky na laktózu.

 

Citronové cupcaky se sněhem Fit-day

Ingredience:

1 a 1/3 hrnku polohrubé mouky

1/3 hrnku cukru

1/2 lžičky prášku do pečiva

45 g Fit-day protein premium natural

1/2 lžičky jedlé sody

1 lžíce sušené citronové kůry 

špetka soli

1 hrnek rostlinného vanilkového mléka

1/4 hrnek citronové šťávy

1/4 hrnku oleje 

Postup:

Troubu předehřejeme na 180°C. V míse pečlivě smícháme veškeré sypké suroviny, tedy polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, citronovou kůru, sůl i protein. Do vzniklé směsi následně postupně přiléváme mléko, olej a citronovou šťávu, dokud nevznikne hladké těsto.

Hotovým těstem naplníme formu na cupcakes, můžeme až těsně po okraj. Pokud nemáme silikonovou formu, tak ji zlehka vymažeme tukem  nebo vyložíme papírovými košíčky. Vložíme do trouby asi na 15 minut, zda jsou cupcakes hotové můžeme kontrolovat špejlí.

Upečené cupcakes necháme 5 minut odpočinout a poté vyklopíme na mřížku. Můžeme dozdobit dle vlastní fantazie, kupříkladu bílým jogurtem či kousky čerstvého citronu.