Fit bezlepková bublanina se švestkami

Domácí bublanina s ovocem podle jednoduchého hrnkového receptu je skvělou volbou pro každého, kdo si chce dopřát fitness mlsání bez výčitek a nemá mnoho času na pečení. Moučník je navíc vhodný i pro jedince na bezlepkové dietě. 

Švestky se skořicí jsou osvědčenou chuťovou kombinací, kterou oceníte nejen během podzimních dnů. Čerstvé ovoce navíc dodá moučníku jedinečnou vláčnost

 

Švestková bezlepková bublanina Fit-day

 

Fit bezlepková bublanina se švestkami

Ingredience:

1 hrnek pohankové mouky

1 hrnek kokosové mouky

2 menší vajíčka

5 lžic kokosového másla

1 a 3/4 hrnku kokosového mléka (nebo i jiného, dle chuti)

1/2 balíčku kypřícího prášku

1 lžíce Fit-day protein premium natural

1 lžíce třtinového cukru

1,5 lžíce skořice

2 hrnky nakrájených vypeckovaných švestek

Postup: 

Troubu předehřejeme na 180°C. V míse smícháme veškeré sypké ingredience, tedy mouku, cukr, skořici, kypřící prášek a protein. Do vzniklé směsi zapracujeme vajíčka, přilijeme mléko a důkladně promícháme. Nakonec přidáme 1/2 hrnku nakrájených vypeckovaných švestek a kokosové máslo a uhněteme hladké těsto, které vlijeme do olejem vymazané formy. Na povrch rozložíme zbývající švestky a pečeme 30-35 minut, dokud moučník nezezlátne.

Hotovou bublaninu necháme vychladnout a před servírováním můžeme lehce pocukrovat.

Vytvořil Shoptet | Šablona Rubin | Design Tomáš Hlad.