Domácí bublanina s ovocem podle jednoduchého hrnkového receptu je skvělou volbou pro každého, kdo si chce dopřát fitness mlsání bez výčitek a nemá mnoho času na pečení. Moučník je navíc vhodný i pro jedince na bezlepkové dietě.
Švestky se skořicí jsou osvědčenou chuťovou kombinací, kterou oceníte nejen během podzimních dnů. Čerstvé ovoce navíc dodá moučníku jedinečnou vláčnost.
Recept na švestkovou bublaninu
Ingredience:
1 hrnek pohankové mouky
1 hrnek kokosové mouky
2 menší vajíčka
5 lžic kokosového másla
1 a 3/4 hrnku kokosového mléka (nebo i jiného, dle chuti)
1/2 balíčku kypřícího prášku
45 g Fit-day protein premium natural
1 lžíce třtinového cukru
1,5 lžíce skořice
2 hrnky nakrájených vypeckovaných švestek
Postup:
Troubu předehřejeme na 180°C. V míse smícháme veškeré sypké ingredience, tedy mouku, cukr, skořici, kypřící prášek a protein. Do vzniklé směsi zapracujeme vajíčka, přilijeme mléko a důkladně promícháme. Nakonec přidáme 1/2 hrnku nakrájených vypeckovaných švestek a kokosové máslo a uhněteme hladké těsto, které vlijeme do olejem vymazané formy. Na povrch rozložíme zbývající švestky a pečeme 30-35 minut, dokud moučník nezezlátne.
Hotovou bublaninu necháme vychladnout a před servírováním můžeme lehce pocukrovat.