Rychlé a snadné cukroví: Ruské čajové sušenky

Štědrý den se kvapem blíží a vy stále nemáte napečeno? Vyzkoušet můžete tradiční recept na klasické ruské čajové sušenky s máslem, které se skvěle hodí nejen k šálku horkého čaje. Recept je navíc snadný a zvládne ho i začátečník. Odměnou vám bude velmi jemné a křehké pečivo, a to díky vyšlehanému máslu v základu těsta.

Namísto klasické mouky doporučujeme sáhnout například po špaldové, jemný práškový protein z řady premium pak dodá tělu porci cenných bílkovin v prvotřídní kvalitě. Pokud chcete přeci jen pojmout recept ve zdravějším duchu, nemusíte hotové sušenky obalovat v moučkovém cukru. Pečivo je chutné samo o sobě, případně můžete cukr nahradit drcenými ořechy či kokosem. Vánoce jsou ale pouze jednou v roce, nebojte si tedy zahřešit. Tyto sušenky rozhodně stojí za to!

 

Ruské čajové sušenky Fit-day

Recept na máslové čajové sušenky

Ingredience:

1 hrnek špaldové mouky

70 g Fit-day Protein premium lískový oříšek

1 hrníček másla

¼ hrnku moučkového cukru

2 vejce

½ hrnku nasekaných ořechů podle preference

½ lžičky vanilkového extraktu

1 prášek do pečiva

Postup:

Vůbec prvním krokem je rozmixování másla až do krémové hladké konzistence. K máslu přidáme moučkový cukr a opět mixujeme. Nakonec přidáme vanilkový extrakt. 

Když budete mít v misce vyšlehaný opravdu hladký krém s obsahem výše uvedených ingrediencí, přidáme oříšky, mouku a protein. Vypracujeme těsto, které bude ležet zhruba hodinu nebo dvě v lednici. 

Až si těsto náležitě odpočine, vytáhneme ho z lednice a předehřejeme si troubu na 180°C. Než se trouba rozehřeje, s pomocí polévkové lžíce si vytvarujeme sušenky, které pokládáme na plech. 

Pečeme do doby, než okraje sušenek zhnědnou. Po vychladnutí je obalujeme v moučkovém cukru nebo v jiném, zdravějším obalu. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.