TŘEŠŇOVÉ KOŠÍČKY
Ingredience:
Košíčky:
170 g hladké špaldové mouky
80 g kokosového oleje
1 vejce
špetka soli
2 lžíce javorového sirupu
Náplň:
50 g jahodového džemu
100 g třešní
1 lžíce javorového sirupu
Postup:
Troubu si předehřejeme na 175 °C. Smícháme si mouku, protein, sůl,javorový sirup, vejce a kokosový olej. Vzniklé těsto si zabalíme do potravinářské fólie a necháme odležet v lednici aspoň 20 minut.
Připravíme si formy na košíčky a vytřeme je kapkou kokosového oleje. Odleželé těsto si rozdělíme a vtlačíme do forem. Těsto na košíčky necháme péct 15-20 minut. Omyjeme a vypeckujeme si třešně a rozdělíme si je na přibližné třetiny. 2/3 rozmixujeme spolu s jahodovým džemem a javorovým sirupem.
Upečené košíčky necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Na hotové košíčky přidáme náplň a vršek ozdobíme zbylou třetinou třešní.