Třešňová bublanina s mandlemi

TŘEŠNOVÁ BUBLANINA S MANDLEMI 

 

Ingredience:

30 g Fit-day Protein natural 

250 g špaldové mouky

120 g ovesné mouky

3 vejce

1 lžička skořice

3 lžičky kypřícího prášku

250 ml rostlinného mléka

2 kapky vanilkového extraktu

40 g kokosového oleje

140 g řeckého bílého jogurtu

2 lžíce agávového sirupu 

250 g třešní

 

+ plátky mandlí

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. V první míse si smícháme jogurt s vanilkovým extraktem, rozpuštěným kokosovým olejem a agávovým sirupem. Oddělíme si žloutky od bílků, žloutky dáme do mísy s jogurtem a z bílků si si vyšleháme tuhý sníh. Do mísy přiléváme mléko a postupně přisypáváme protein, špaldovou mouku, ovesnou mouku, skořici a kypřící prášek.

Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků. Připravíme si formu vyloženou pečícím papírem a nalijeme do ní těsto. Třešně zbavíme pecek a naskládáme je na vršek těsta. Bublaninu dáme péct do předehřáté trouby na 30-40 minut. Doba upečení se odvíjí od výšky těsta. Zda je bublanina hotová, kontolujeme v průběhu pečení špejlí. Upečenou bublaninu posypeme mandlemi a sypkou stévií a podáváme.

 

88

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.