Třešňová bublanina s mandlemi

TŘEŠNOVÁ BUBLANINA S MANDLEMI 

 

Ingredience:

30 g Fit-day Protein natural 

250 g špaldové mouky

120 g ovesné mouky

3 vejce

1 lžička skořice

3 lžičky kypřícího prášku

250 ml rostlinného mléka

2 kapky vanilkového extraktu

40 g kokosového oleje

140 g řeckého bílého jogurtu

2 lžíce agávového sirupu 

250 g třešní

 

+ plátky mandlí

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. V první míse si smícháme jogurt s vanilkovým extraktem, rozpuštěným kokosovým olejem a agávovým sirupem. Oddělíme si žloutky od bílků, žloutky dáme do mísy s jogurtem a z bílků si si vyšleháme tuhý sníh. Do mísy přiléváme mléko a postupně přisypáváme protein, špaldovou mouku, ovesnou mouku, skořici a kypřící prášek.

Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků. Připravíme si formu vyloženou pečícím papírem a nalijeme do ní těsto. Třešně zbavíme pecek a naskládáme je na vršek těsta. Bublaninu dáme péct do předehřáté trouby na 30-40 minut. Doba upečení se odvíjí od výšky těsta. Zda je bublanina hotová, kontolujeme v průběhu pečení špejlí. Upečenou bublaninu posypeme mandlemi a sypkou stévií a podáváme.

 

88

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení