Proteinový dort s bílou čokoládou

PROTEINOVÝ DORT S BÍLOU ČOKOLÁDOU

 

Ingredience:

 

Těsto:

30 g Fit-day Protein natural

140 g pohankové mouky

80 g ovesné mouky

4 vejce

3 lžíce agávového sirupu 

4 lžičky prášku do pečiva

140 g bílého řeckého jogurtu

300 ml rosltinného mléka

1 lžička skořice

30 g sušených meruněk 

 

Krém:

70 g bílé čokolády

20 g kokosového oleje

150 g ricotty

100 g sýru philadelphia

2 lžíce agávového sirupu

3 kapky vanilkového extraktu

 

+ ovoce a bílá čokoláda na ozdobu

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Začneme s přípravou těsta. V jedné míse si smíchíme všechny suché suroviny a v druhé míse všechny mokré. Sušené meruňky si nasekáme nebo rozmixujeme na malé kousky. Suché suroviny pomalu vmícháme do mokrých a přisypeme i rozmixované meruňky. Nachystáme si jednu vysokou dortovou formu nbo dvě nižší. Vyložíme si je pečícím papírem nebo je vymažeme kokosovým olejem. Těsto nalijeme do forem a dáme je péct na 35-45 minut. 

Na krém si musíme rozpustit bílou čokoláduve vodní láznispolu s kokosovým olejem. V míse si vyšleháme ricottu a sýr philadelphia. Přidáme k nim agávový sirup, vanilkový extrakt a rozpuštěnou bílou čokoládu. Krémem potřeme těsta a pokládáme je na sebe. Krémem potřeme i vršek a boky dortu. Kousek těsta můžeme nadrobit a posypat ním boky i vršek dortu. Na ozdobu dáme na dort oblíbené ovoce a kousky bílé čokolády.

 

89

 

Vytvořil Shoptet | Šablona Rubin | Design Tomáš Hlad.