Piškotový dezert s tvarohovým krémem

PIŠKOTOVÝ DEZERT S TVAROHOVÝM KRÉMEM

 

Ingredience:

 

Piškot:

30 g Fit-day Protein natural 

50 g mandlové mouky

2 kapky vanilkového extraktu

2 lžíce agávového sirupu

5 vajec

špetka soli

 

Krém:

300 g nízkotučného tvarohu 

200 g ricotty

4 lžíce agávového sirupu

30 g strouhaného kokosu

1 lžička vanilkového extraktu

1 vanilkový pudink

 

+ oříšky, kvalitní čokoláda a čokoládový nebo karamelový zero sirup

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 190°C.  Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a ze žloutků vyšleháme pěnu. K pěně přidáme protein, vanilkový extrakt, agávový sirup a špetku soli. Ke směsi vmícháme opatrně bílky a mandlovou mouku. Připravíme si formu vyloženou pečícím papírem a nalijeme do ní těsto. Piškot necháme péct cca 10 minut. V době pečení korpusu si nachystáme krém. Vyšleháme si tvaroh a ricottu,přidáme agávový sirup,kokos, vanilkový extrakt a vanilkový pudink. Piškot necháme vychladnout a potřeme ho krémem. Vršek polijeme rozpuštěnou čokoládou a čokoládovým nebo karamelovým zero sirupem, ozdobíme oříšky a můžeme servírovat.

 

90

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.