Bezlepkové pečení: Nadýchaný švestkový koláč se skořicí

Cítíte už přicházející podzim ve vzduchu? V tom případě je nejvyšší čas na upečení jemného švestkového koláče se skořicí, který provoní celou kuchyni a postará se o hřejivou atmosféru. Základem nám bude tradiční hrnečkový recept, vylepšený o bezlepkové ingredience a porci bílkovin navíc díky dvěma odměrkám přírodního proteinu bez obsahu alergenů. Věříme, že čerstvě upečený koláč upozadí každou mlhu i déšť.

 

Lehce pocukrovaný švestkový koláč s lístky meduňky na fialovém ubruse

 

Co budeme potřebovat?

Na koláč:

45 g Fit-day protein premium natural

2 hrnky bezlepkové mouky (ideálně směs pohankové a kokosové v poměru 1:1)

2 vejce

5 lžic kokosového oleje nebo másla

1 a 3/4 hrnku rostlinného mléka

1/2 balíčku kypřicího prášku

1 lžíce třtinového cukru

2 lžíce skořice

2 hrnky rozpůlených vypeckovaných švestek

Na dozdobení:

lístky meduňky, moučkový třtinový cukr

 

TIP: Pokud si chcete recept ještě o něco vylepšit, můžete přidat do těsta i plátky mandlí nebo jimi před pečením koláč posypat.

 

Postup: 

Troubu předehřejeme na 180 °C. V míse smícháme veškeré sypké ingredience, tedy mouku, protein, kypřicí prášek, cukr a skořici. Do směsi přidáme vajíčka, kokosový olej a přilijeme mléko. Vše pečlivě spojíme a vzniklé těsto vlijeme do olejem vymazané formy a rovnoměrně ho rozetřeme. Povrch poklademe rozpůlenými švestkami, slupkou dolů. Pečeme asi 40 minut nebo dokud moučník nezezlátne.

Hotový koláč necháme krátce vychladnout a před servírováním můžeme lehce pocukrovat nebo dozdobit lístky čerstvé meduňky.

Pokud se do receptu pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení