Švestková buchta s borůvkami a rybízem

ŠVESTKOVÁ BUCHTA S BORŮVKAMI A RYBÍZEM 

 

Ingredience:

250 g nízkotučného tvarohu

30 g konopných semínek 

50 g špaldové mouky 

40 g ovesné mouky 

2 lžíce agávového sirupu 

2 lžičky přášku do pečiva

1 lžička skořice

3 kapky vanilkového extraktu

2 vejce 

 

+ 200 g švestek

+ 50 g červeného rybízu 

+ 50 g borůvek 

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Nychystáme si formu vyloženou pečícím papírem nebo vymazanou kokosovým olejem. V míse smícháme nejdříve vejce, tvaroh, vanilkový extrakt a agávový sirup. Postupně přidáváme ovesnou mouku smíchanou s práškem na pečení, špaldovou moukou, proteinem a skořicí. Do těsta můžeme vmíchat pár borůvek nebo rybíz.

Hotové těsto nalijeme do formy a na vršek těsta naskládáme půlky švestek, pár borůvek a rybíz. Těsto dáme péct do předehřáté trouby na 25-35 minut. Buchtu necháme vychladnout a můžeme servírovat. 

 

69

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.