Grepová buchta

GREPOVÁ BUCHTA 

 

Ingredience:

30 g Fit-day Protein natural 

70 g ovesné mouky 

20 g kokosového oleje

100 g špaldové mouky 

140 g řeckého bílého jogurtu 

1 lžička skořice 

2 lžičky kypřícího prášku 

3 lžíce medu

2 vejce

3 kapky vanilkového extraktu 

80 ml grepové šťávy

120ml rostlinného mléka

kůra z jednoho citronu

špetka soli

 

+ plátky grepu 

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 190°C. Nachystáme si dortovou formu vyloženou pečícím papírem. Připravíme si dvě mísy. V první míse smícháme všechny suché suroviny a v druhé míse všechny mokré kromě vajec. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Obsah obou mís zpracujeme do hladkého těsta, podle potřeby přidáme mléko nebo mouku. Opatrně do těsta vmícháme i sníh z bílků. Hotové těsto nalijeme do dortové formy a na vršek naskládáme pár plátků grepu. Buchtu necháme péct cca 40 minut, špejlí kontrolujeme, jestli už je hotová. Buchtu necháme vychladnout, nakrájíme ji a můžeme servírovat. 

 

68

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.