Rychlý jablečný koláč bez másla a oleje

Tento rychlý fitness jablečný koláč je šťavnatý, lahodný a plný hřejivé podzimní atmosféry. Upéct si jej ale můžete pochopitelně kdykoliv, kombinace sladkých jablek a křehkého těsta zaručí, že se vám nebude chtít čekat pouze na sychravé podzimní dny.

Mimo skvělou chuť se koláč také pyšní skutečně nízkým obsahem kalorií, přesněji 116 kcal na jeden kousek, jelikož neobsahuje máslo ani olej. Mlsat tak můžete bez výčitek. Přidáte-li do receptu protein, obohatíte své tělo nejen o potřebné bílkoviny, ale mimo jiné i o blahodárné účinky vitamínu B12.

 

nízkokalorický jablečný koláč podzimní recept fit-day

Ingredience:

700 g jablek odrůdy Golden Delicious (nebo podzimní jablka, která jsou aktuálně v sezóně)

2 vejce

90 g třtinového cukru nebo medu

1/4 čajové lžičky citronové kůry

špetka soli

100 g hladké mouky (může být i celozrnná)

45 g Fit-day protein premium natural 

75 ml rostlinného mléka

3 čajové lžičky (12 g) prášku do pečiva

Postup:

Troubu předehřejeme na 180°C. Formu na pečení (cca 22 cm v průměru) pečlivě vymažeme olejem a vysypeme moukou, abychom zabránili přichycení se těsta při pečení. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. V misce smícháme vajíčka, cukr, citrónovou kůru a špetku soli a vypracujeme těsto husté konzistence. Pomalu vsypáváme mouku, protein, přidáme prášek do pečiva a mléko. Směs vyšleháme do hladka. Následně přidáme 2/3 nakrájených jablek a zapracujeme.

Hotové těsto vlijeme do připravené pečicí formy a zbývající plátky jablek rozprostřeme na povrch. Nakonec posypeme lžící třtinového cukru a pečeme v troubě po dobu 35 minut, dokud koláč nezíská zlatavý nádech.

 

Oblíbené produkty kategorie premium

premium_natural
799 Kč

Prémiový nápoj s vyladěnou chutí, který obsahuje ten nejjemnější...

premium_chocolate
799 Kč

Prémiové ingredience a chuť. To je náš proteinový nápoj...

premium_hazelnut
799 Kč

Mikronizovaný protein a bohatá chuť, doplněná o blahodárný...



 

 
Vytvořil Shoptet | Šablona Rubin | Design Tomáš Hlad.