Recept na domácí vanilkové vafle s proteinem

Domácí vanilkové vafle jsou skvělou volbou nejen na víkendovou snídani, ale také na svačinu v průběhu dne. Díky porci proteinu ocení tyto vláčné vafle každý sportovec pro poctivou dávku bílkoviny, tolik důležitou pro budování a regeneraci svalové tkáně.

Recept navíc neobsahuje žádné suroviny živočišného původu, na lahodných vaflích si tak pochutnají i vegani či alergici na laktózu.

Doplníte-li moučník čerstvým ovocem, nízkotučným jogurtem a případně medem namísto sladkých topingů, rázem si můžete dopřát chutné mlsání bez výčitek.

 

 Vanilkové vafle s tvarohem, borůvkami a medem a připravenou vidličkou

 

Recept na domácí vanilkové vafle

Ingredience:

1 hrnek ovesné mouky

1 lžička kypřicího prášku do pečiva

2 lžíce třtinového cukru

špetka vanilkových semínek 

45 g Fit-day protein performance vanilka

špetka soli

1 hrnek rostlinného mléka

2 lžíce rostlinného oleje

Postup:

V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek do pečiva, protein a sůl. Postupně do sypké směsi přilijeme mléko a olej a vypracujeme hladké těsto hustší konzistence, podobné jako u lívanců. Nezapomeneme přidat vanilková semínka pro intenzivnější chuť a aroma.

Těsto necháme chvíli odstát a mezitím nahřejeme vaflovač, jehož mřížky zlehka potřeme olejem. Do vaflovače vlijeme těsto a pečeme 5-10 minut v závislosti na výkonu spotřebiče. Hotové vafle ihned pokládáme na mřížku, kde rovnoměrně vychladnou. 

Servírujeme dle chuti s čerstvým ovocem, medem a jogurtem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení