Dýňový koláč

DÝŇOVÝ KOLÁČ

 

Ingredience:

 

Těsto:

140 g celozrnné hladké mouky

citronová kůra

30 g Fit-day Protein datle

50 ml kokosového oleje

špatka soli

2 lžíce agávového sirupu

60 ml vody

 

Náplň:

1 menší Hokkaidó dýně

2 vejce 

250 g nízkotučného tvarohu

2 lžíce javorového sirupu

1 nastrouhaný muškátový oříšek

špetka skořice

šťáva z 1/2 citronu 

 

Postup:

Připravíme si dýni, rozporcujeme ji, oloupeme, odstraníme veškerá semena a uvaříme ji v menším množství vody. Vaříme ji cca 20 minut, poté ji rozmačáme nebo rozmixujeme a necháme chvíli vychladnout. Přidáme k ní tvaroh, javorový sirup, muškátový oříšek, skořici, citronovou šťávu a nakonec vejce. Celou směs ručně promícháme. 

Poté smícháme všechny sypké ingredience na těsto a vlijeme k nim rozpuštěný kokosový olej, agávový sirup a vodu. Vzniklé těsto si rozdělíme na třetiny, 2/3 těsta vtlačíme do připravené koláčové formy. Na vrstvu těsta naneseme připravenou náplň. 

Ze zbytku těsta vyválíme plát, můžeme jej nechat celý nebo z něj vytvořit pásky nebo různé tvary. Poslední vrstvu těsta přidáme na dýňovou náplň a celý koláč necháme péct 30-40 minut na 170°C.

 

25