3x recept: Šťavnaté proteinové tyčinky plné ovoce a ořechů

Také se nemůžete dočkat, až zase o víkendu vyrazíte na výlet? V tom případě by vám v batohu neměla chybět rychlá svačina, která zažene hlad, doplní energii a nadchne chutí, takže kilometry budou hned ubíhat rychleji. My sázíme na domácí proteinové tyčinky plné sušeného ovoce, křupavých ořechů a dalších přírodních ingrediencí. Na postupu není nic těžkého a protože je možných chuťových kombinací opravdu nespočet, máme pro vás k vyzkoušení hned ve 3 varianty tyčinek – schválně, která to u vás vyhraje.

 

Tyčinky s kousky mandlí, brusinek, vloček a semínek na šedém pozadí

 

Datlové tyčinky s kešu

Co budeme na recept potřebovat?

4 porce:

110 g kešu ořechů

70 g mandlí

10 kusů vypeckovaných datlí

20 g sušených brusinek

30 g ovesných vloček

1 lžíce javorového sirupu

 

Postup:

Než se pustíme do přípravy samotných tyčinek, namáčíme ořechy v přikryté míse se studenou vodou po dobu 60 minut a datle naopak v horké vodě po dobu 30 minut, poté pečlivě osušíme a dáme nahřát troubu na 170 °C.

Do mixéru nejprve vložíme ořechy a brusinky a mixujeme, dokud nejsou ořechy nasekané na drobné kousky. Směs přesypeme společně s ovesnými vločkami do mísy a necháme stranou. V mixéru následně spojíme datle a javorový sirup v pyré, které přidáme v míse důkladně smícháme s ořechy a vločkami – směs musí být hutná a lepkavá.

Vzniklou směs rozprostřeme na plechu vystlaném pečicím papírem a vytvarujeme obdélník o výšce asi 1–1,5 cm. Pečeme 4–5 hodin podle výkonu trouby, dokud není plát pevný, nesmí být ale tvrdý. Po dopečení necháme vychladnout a nakrájíme na rovnoměrné 4 díly. Pro co nejdelší trvanlivost doporučujeme tyčinky zabalit do voskovaného papíru nebo uložit do vzduchotěsné nádoby.

 

Kokosovo-ananasové tyčinky

Co budeme na recept potřebovat?

4 porce:

175 g mandlí

25 g strouhaného kokosu

20 g sušeného ananasu

30 g Fit-day protein premium natural

1 lžíce javorového sirupu

40 ml horké vody

1/2 lžičky vanilkového extraktu

špetka mořské soli

 

Postup:

Mandle rozmixujeme v mixéru a přidáme společně se strouhaným kokosem do mísy. V mixéru rozmixujeme ananas, případně nakrájíme nožem na malé kousky a přidáme ke směsi mandlí a kokosu, ke které přisypeme i proteinový prášek a sůl. 

Ve druhé míse smícháme javorový sirup s vodou a vanilkovým extraktem a poté spojíme obě směsi v jednu. Pokud je směs moc hutná, můžeme přidat víc horké vody nebo sirupu a pokud naopak moc řídká, stačí přisypat protein. Z hotové směsi vytvarujeme rovnoměrný obdélník, vysoký asi 2 cm, který uložíme na hodinu do lednice a poté rozkrájíme. Tyčinky uchováváme v lednici ve vzduchotěsné nádobě po dobu max. 7 dní.

 

Nepečené quinoové tyčinky s arašídovým máslem

Co budeme na recept potřebovat?

4 porce:

60 g quinoy

70 g mandlí

16 kusů vypeckovaných datlí

85 g arašídového másla

40 g nadrcené hořké čokolády 

 

Postup:

Quinou uvaříme podle návodu, necháme zchladnout na pokojovou teplotu a uložíme na min. 2 hodiny do lednice. 

V mixéru nejdřív rozmixujeme samotné datle, které necháme stranou, a následně na drobné kousky mixujeme také mandle. K mandlím do mixéru přidáme zpátky datle, ale také arašídové máslo a quinou a mixujeme tak dlouho, dokud se všechny ingredience dobře nespojí a nevznikne tvárná hmota, z které zhotovíme tyčinky o výšce asi 2 cm. Ty uložíme na 30 minut do mrazáku, zatímco si na mírném plameni rozpustíme čokoládu a následně jí potřeme vychlazené tyčinky. Čokoládu necháme ztuhnout a pro delší trvanlivost můžeme tyčinky opět uložit do vzduchotěsné nádoby nebo zabalit do voskovaného papíru.

Pokud se do některého z receptů pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení