Doprava ZDARMA na objednávky nad 1200 Kč 📦

Skořicový cheesecake

 

Ingredience:

 

Korpus:

30 g Fit-day Mugcake směs

120 g celozrnných sušenek

25 g kokosového oleje

1 lžička skořice 

2 lžičky agávového sirupu 

30 g sušených rozinek

 

Krém:

250 g sýru philadelphia

150 g nízkotučného tvarohu

2 vejce 

3 lžičky datlového sirupu 

1 vanilkový pudink 

3 kapky vanilkového extraktu 

 

Zdobení:

250 g ricotty

2 lžíce javorového sirupu

2 kapky vanilkového extraktu

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Celozrnné sušenky si rozdrtíme na jemný prášek, přidáme k nim mugcake cinnamon, skořici,agávový sirup, rozpuštěný kokosový olej a sušené rozinky.

Nachystáme si formu vyloženou pečícím papírem a na dno formy natlačíme sušenkovou směs. Korpus nechámeodležet v lednici a připravíme si krém. 

Vyšleháme si sýr philadelphia s tvarohem a vejci, přidáme skořici, vanilkový extrakt, datlový sirup a vanilkový pudink. Vše důkladně promícháme a krémem potřeme korpus. Cheesecake necháme péct 30-40 minut. V průběhu pečení si vyšleháme ricottu s javorovým sirupem a vanilkovým extraktem. Ricottový krém dáme péct do zdobícího pytlíčku a ozdobíme celý vršek cheesecaku. Nakonec jej posypeme skořicí, necháme pár hodin ztuhnout v lednici a můžeme servírovat.

 

92