RAW borůvkový cheesecake

RAW BORŮVKOVÝ CHEESECAKE 

 

Ingredience:

 

Korpus:

90 g kešu oříšků

90 g mandlí

70 g datlí 

10 g kokosového oleje

30 g drcených ovesných vloček 

 

Krém:

2 lžíce agávového sirupu 

200 g ricotty

100 g borůvek 

80 g bílého řeckého jogurtu 

3 kapy vanilkového extraktu 

30 g Fit-day Superfood Long-Life

 

+ borůvky na vršek cheesecaku 

 

Postup:

Připravíme si výkonný mixér. Nasypeme do něj kešu oříšky a mandle a mixujeme, dokud nám nevznikne směs s menšími kousky. Do mixéru přidáme datle a kokosový olej a opět mixujeme. Ke konci ke směsi nasypeme ovesné vločky. Pokud směs nedrží tvar, můžeme přidat trošku vody. Připravíme si formu, ve které chceme mít cheesecake. Pokud není silikonová, vyložíme si ji například pečícím papírem nebo potravinářskou folií, abychom mohli hotový cheesecake zlehka vyjmout. Oříškovou směs natlačíme na dno formy a dáme ji uležet do lednice. 

Opět si vezmeme mixér a rozmixujeme si borůvky. Přidáme k nim ricottu, jogurt, agávový sirup, long-life a vanilkový extrakt. Vše pečlivě promícháme, vytáhneme korpus z lednice a přidáme na něj borůvkový krém. Hotový cheesecake necháme ztuhnout v lednici alepoň hodinu. Cheesecake servírujeme s čerstvými borůvkami. 

 

64_1

 

Vytvořil Shoptet | Šablona Rubin | Design Tomáš Hlad.