Čokoládový dort

ČOKOLÁDOVÝ DORT 

 

Ingredience:

 

Těsto:

120 g jablečného pyré 

30 g Fit-day Protein čokoláda 

60 g mandlové mouky 

50 g ovesné mouky 

20 g kakaa

2 lžíce agávového sirupu 

2 lžičky kypřícího prášku na pečení

3 vejce 

3 kapky vanilkového extraktu

špetka soli

 

Krém:

60 g řeckého bílého jogurtu 

70 g kvalitní čokolády

10 g kokosového oleje

15 g Fit-day Koktejl čokoláda 

10 g kakaa

 

Poleva:

50 g kvalitní čokoláda

10 g kokosového oleje

20 g řeckého bílého jogurtu 

10 g kakaa

1 lžíce agávového sirupu 

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Nachystáme si dortovou formu a vyložíme si ji pečícím papírem. Nejprve si připravíme těsto. V míse si smícháme jablečné pyré, agávový sirup, vejce a vanilkový extrakt. Do druhé nasypeme protein, mandlovou mouku, ovesnou mouku, kakao, prášek na pečení a sůl. Sypké suroviny pomalu vmícháme do první mísy, podle konzistence přidáme vodu. Těsto důkladně vyšleháme do hladka, nalijeme jej do formy a dáme péct na 30-40 minut. V mezičase si připravíme čokoládový krém. 

Nychystáme si vodní lázeň, nalámeme čokoládu na kousky a rozpustíme ji spolu s kokosovým olejem. Do rozpuštěné čokolády přimícháme jogurt, kakao a čokoládový koktejl. 

Upečené vychladlé těsto rozřežeme v polovině. Mezi těsta dáme vrstvu krému, krémem namažeme taky vršek dortu a dáme ho odpočinout do lednice. Mezitím si připravíme polevu. 

Ve vodní lázni si opět rozehřejeme čokoládu s kokosovým olejem, do čokolády vmícháme jogurt, agávový sirup a kakao. Polevu pečlivě promícháme a nalijeme ji na vršek dortu. Dort necháme ztuhnout v lednici. Vršek dortu ozdobíme například rybízem a můžeme servírovat.

 

65

 

Vytvořil Shoptet | Šablona Rubin | Design Tomáš Hlad.