Recept plný antioxidantů: Quinoa nasladko se skořicí a lesním ovocem

Věděli jste, že si quinou můžete vychutnat i ve sladkém provedení, třeba jako snídani nebo lehký oběd? Quinou stačí krátce povařit v rýžovém mléce, dochutit skořicí a oblíbeným lesním ovocem a malý zázrak je na světě. Uznejte sami, že jednodušší už to být nemůže.

 

Quinoa v misce se skořicí, malinami a borůvkami

 

Co budeme na quinou potřebovat?

Na 1 obědovou nebo 2 snídaňové porce:

100 g quinoy

130 ml rýžového mléka

100 ml vody

lžička mleté skořice

100 g lesního ovoce (může být i mražené)

 

Postup:

Quinou nejdříve důkladně propláchneme, aby neměla hořkou chuť. Poté ji dáme do hrnce, zalijeme mlékem a vodou, přidáme skořici a přivedeme k varu. Quinou přiklopíme, stáhneme plamen a pomalu vaříme 20 minut doměkka. Průběžně kontrolujeme a můžeme v případě potřeby dolít vodou. Podáváme s čerstvým nebo mraženým ovocem.

Recept je převzatý z Jitčina detoxuucelené očistné kúry na 20 dní, která pomocí správně zvoleného jídelníčku odlehčí tělu. Pokud se do receptu pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.