Recept plný antioxidantů: Quinoa nasladko se skořicí a lesním ovocem

Věděli jste, že si quinou můžete vychutnat i ve sladkém provedení, třeba jako snídani nebo lehký oběd? Quinou stačí krátce povařit v rýžovém mléce, dochutit skořicí a oblíbeným lesním ovocem a malý zázrak je na světě. Uznejte sami, že jednodušší už to být nemůže.

 

Quinoa v misce se skořicí, malinami a borůvkami

 

Co budeme na quinou potřebovat?

Na 1 obědovou nebo 2 snídaňové porce:

100 g quinoy

130 ml rýžového mléka

100 ml vody

lžička mleté skořice

100 g lesního ovoce (může být i mražené)

 

Postup:

Quinou nejdříve důkladně propláchneme, aby neměla hořkou chuť. Poté ji dáme do hrnce, zalijeme mlékem a vodou, přidáme skořici a přivedeme k varu. Quinou přiklopíme, stáhneme plamen a pomalu vaříme 20 minut doměkka. Průběžně kontrolujeme a můžeme v případě potřeby dolít vodou. Podáváme s čerstvým nebo mraženým ovocem.

Recept je převzatý z Jitčina detoxuucelené očistné kúry na 20 dní, která pomocí správně zvoleného jídelníčku odlehčí tělu. Pokud se do receptu pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení