Jitčin detox: Plněná pečená dýně s cherry rajčaty a tofu

Voňavá pečená dýně plněná cherry rajčaty a uzeným tofu je přesně tím druhem receptu, který dokazuje, že jednoduché a zdravé veganské jídlo z několika málo surovin může patřit k vašim vůbec nejoblíbenějším. Talíř hrající barvami je navíc pastvou i pro oči.

 

Polovina pečené dýně s tofu, rajčaty a petrželí

 

Co budeme na pečenou dýni potřebovat?

2 porce:

1 středně velká dýně – špagetová nebo hokaido

100 g uzeného tofu 

150 g cherry rajčat

1/2 lžičky kurkumy

čerstvá petrželka

pepř

 

Postup:

Troubu dáme předehřát na 150 °C a pustíme se do přípravy dýně, kterou pečlivě omyjeme, rozkrojíme a vyberme střed se semínky – slupku neloupeme! Obě poloviny rozkrojené dýně položíme vnitřní stranou dolů na plech vyložený pečicím papírem a na pár místech je propíchneme vidličkou. Pečeme asi hodinu. 

Mezitím si rozehřejeme pánev, na kterou nadrolíme uzené tofu, dochutíme kurkumou a pepřem a 10 minut restujeme. Konzistencí by mělo tofu připomínat míchaná vejce. Na závěr k tofu přidáme nakrájená cherry rajčata a petrželku a necháme 5 minut podusit.

Jakmile je dýně upečená, dužinu natrháme vidličkou na podlouhlá vlákna, v případě hokaido dýně na menší kousky a bohatě dozdobíme tofu směsí. Pro výraznější chuť můžeme podávat s plátkem citrónu.

Recept je převzatý z Jitčina detoxu, ucelené očistné kúry na 20 dní, která pomocí správně zvoleného jídelníčku odlehčí tělu. Pokud se do receptu pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení