Doprava ZDARMA na objednávky nad 1200 Kč 📦

Pistáciový dort

  

Ingredience:

 

Těsto:

30 g Fit-day Protein natural 

100 g špaldové mouky

80 g pistácií

3 lžíce agávového sirupu 

3 vejce 

1 lžička skořice

3 lžičky kypřícího prášku

60 g bílého řeckého jogurtu

50 ml rostlinného mléka

20 g kokosového oleje

30 g pistáciového másla

 

Krém:

150 g ricotty

2 lžíce agávového sirupu 

kůra z jednoho citronu

 

+ pistácie na vršek dortu

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Nejprve si připravíme těsto. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky necháme stranou a z bílků si vyšleháme tuhý sníh. V míse smícháme žloutky s agávovým sirupem, rozpuštěným kokosovým olejem, řeckým jogurtem, pistáciovým máslem a nakonec do směsi přilijeme mléko. Postupně ke směsi přisypeme špaldovou mouku, protein, skořici a kypřící prášek. Pistácie si rozmixujeme na drobné kousky a spolu se sněhem je vmícháme do téměř hotového těsta. 

Nachystáme si vyšší dortovou formu o menším průměru a vyložíme si ji pečícím papírem. Do formy nalijeme těsto a necháme ho péct 20-30 minut. Mezitím, co se nám peče si připravíme krém. Vyšleháme si ricottu s agávovým sirupem a přidáme citronovou kůru. Upečené těsto rozřízneme na dvě totožné půlky, jeden plát těsta potřeme vrstvou krému, na něj položíme druhý plát těsta a také ho potřeme krémem. Vršek dortu už jen odzobíme nasekanými pistáciemi a můžeme servírovat. 

 

115