Pistáciový dort

PISTÁCIOVÝ DORT 

 

Ingredience:

 

Těsto:

30 g Fit-day Protein natural 

100 g špaldové mouky

80 g pistácií

3 lžíce agávového sirupu 

3 vejce 

1 lžička skořice

3 lžičky kypřícího prášku

60 g bílého řeckého jogurtu

50 ml rostlinného mléka

20 g kokosového oleje

30 g pistáciového másla

 

Krém:

150 g ricotty

2 lžíce agávového sirupu 

kůra z jednoho citronu

 

+ pistácie na vršek dortu

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Nejprve si připravíme těsto. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky necháme stranou a z bílků si vyšleháme tuhý sníh. V míse smícháme žloutky s agávovým sirupem, rozpuštěným kokosovým olejem, řeckým jogurtem, pistáciovým máslem a nakonec do směsi přilijeme mléko. Postupně ke směsi přisypeme špaldovou mouku, protein, skořici a kypřící prášek. Pistácie si rozmixujeme na drobné kousky a spolu se sněhem je vmícháme do téměř hotového těsta. 

Nachystáme si vyšší dortovou formu o menším průměru a vyložíme si ji pečícím papírem. Do formy nalijeme těsto a necháme ho péct 20-30 minut. Mezitím, co se nám peče si připravíme krém. Vyšleháme si ricottu s agávovým sirupem a přidáme citronovou kůru. Upečené těsto rozřízneme na dvě totožné půlky, jeden plát těsta potřeme vrstvou krému, na něj položíme druhý plát těsta a také ho potřeme krémem. Vršek dortu už jen odzobíme nasekanými pistáciemi a můžeme servírovat. 

 

115

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení