Ostružinový cheesecake

OSTRUŽINOVÝ CHEESECAKE 

 

Ingredience:

 

Základ:

120 g celozrnných grahamových sušenek 

30 g Fit-day Protein datle

3 lžíce mléka

 

Krém:

750 g nízkotučného tvarohu 

3 vejce

2 lžíce javorového sirupu

200 g ostružin

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Začneme těstem, rozmixujeme si grahamové sušenky na prášek, přidáme protein a mléko. Vznikne lehce drolivá hmota. Nachystáme si dortovou formu, vyložíme si ji pečícím papírem a natlačíme do ní vznikl těsto. Základ necháme péct po dobu 15 minut. 

Připravíme si krém, vyšleháme si tvaroh s vejci, přidáme javorový sirup a hrst ostružin a promícháme. Zíklad vytáhneme z trouby a ztlumíme troubu na 170°C.

Na hotové těsto přelijeme krém a vršek krému ozdobíme zbylými ostružinami. Celý cheesecake necháme péct dalších 15-25 minut. 

Hotový dort necháme vychladnout a pro lepší chuťový požitek necháme přes noc v lednici. 

 

34

 

Vytvořil Shoptet | Šablona Rubin | Design Tomáš Hlad.