Doprava ZDARMA na objednávky nad 1200 Kč 📦

Ostružinová buchta

 

Ingredience: 

30 g Fit-day Protein natural 

250 g špaldové mouky 

120 g ovesné mouky

3 lžíce agávového sirupu

50 g kokosového oleje

1 lžička vanilkového extraktu

1 prášek do pečiva

1 lžička skořice

2 vejce

špetka soli

140 g řeckého bílého jogurtu

350 ml rostlinného mléka

200 g ostružin 

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 170 °C. V jedné míse si smícháme protein, špaldovou mouku, ovesnou mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl. Oddělíme si žloutky od bílků, žloutky dáme do jiné mísy a z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme agávový sirup, rozpuštěný kokosový olej, vanilkový extrakt, řecký jogurt a mléko. Vše důkladně promícháme a do mísy vmícháme suché ingredience z první mísy. Do vzniklého těsta pomalu zpracujeme sníh z bílků. 

Nachystáme si formu vyloženou pečícím papírem nebo vymazanou kokosovým olejem. Do připravené formy nalijeme vrstvu těsta, na těsto pokládáme ostružiny a zalijeme je další vrstvou těsta. Tento postu opakujeme, než nám dojdou ostružiny a těsto. Těsto dáme péct do předehřáté trouby na 30-40 minut. Buchtu necháme vychladnout a můžeme podávat.

 

84