Ostružinová buchta

OSTRUŽINOVÁ BUCHTA 

 

Ingredience: 

30 g Fit-day Protein natural 

250 g špaldové mouky 

120 g ovesné mouky

3 lžíce agávového sirupu

50 g kokosového oleje

1 lžička vanilkového extraktu

1 prášek do pečiva

1 lžička skořice

2 vejce

špetka soli

140 g řeckého bílého jogurtu

350 ml rostlinného mléka

200 g ostružin 

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 170 °C. V jedné míse si smícháme protein, špaldovou mouku, ovesnou mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl. Oddělíme si žloutky od bílků, žloutky dáme do jiné mísy a z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme agávový sirup, rozpuštěný kokosový olej, vanilkový extrakt, řecký jogurt a mléko. Vše důkladně promícháme a do mísy vmícháme suché ingredience z první mísy. Do vzniklého těsta pomalu zpracujeme sníh z bílků. 

Nachystáme si formu vyloženou pečícím papírem nebo vymazanou kokosovým olejem. Do připravené formy nalijeme vrstvu těsta, na těsto pokládáme ostružiny a zalijeme je další vrstvou těsta. Tento postu opakujeme, než nám dojdou ostružiny a těsto. Těsto dáme péct do předehřáté trouby na 30-40 minut. Buchtu necháme vychladnout a můžeme podávat.

 

84

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení