MRKVOVÝ DORT
INGREDIENCE:
2 hrnky žitné mouky,
2 hrnky stévie
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1 lžička mleté skořice
1 hrnek oleje
3 hrnky jemně strouhané karotky
1 hrnek mletých vlašských ořechů
4 vejce (sníh z bílků)
KRÉM:
2 odtučněné tvarohy
1 pomazánkové máslo
půl hrnku stévie
2 vanilkové cukry nebo ochucené kapky se sladidly
šťáva z citronu
2 lžíce másla (aby poleva nepopraskala).
POSTUP:
Mrkev nastrouhejte najemno. V míse promíchejte všechny ingredience, přidejte olej, žloutky a mrkev. Do vzniklé směsi zlehka vmíchejte sníh z bílků. Těsto nalijte do vymazané dortové formy a pečte na 180 stupňů zhruba hodinu. Pozor, aby se vám dort nepřipálil. Hotový dort podélně rozkrojte a namažte vyšlehaným krémem, pak přiklopte. Hotovým krémem můžete natřít i bok a vršek dortu.
Pokud si nechcete přidělávat práci navíc, vyzkoušejte naše pečící mixy!