Mrkvové řezy

MRKVOVÉ ŘEZY 

 

Ingredience:

 

Řezy:

30 g Fit-day Protein natural

1 balíček prášku do pečiva 

120 g pohankové mouky 

60 g ovesné mouky 

250 g mrkve 

2 lžíce datlového sirupu 

2 lžíce kokosového oleje

100 ml nízkotučného mléka 

1 lžička skořice

40 g vlašských ořechů 

3 vejce 

špetka soli 

 

Poleva:

100 g polotučného tvarohu 

100 g řeckého bílého jogurtu 

1 lžíce datlového sirupu 

 

+ vlašské ořechy

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Oddělíme si žloutky od bílků, z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Žloutky dáme do mísy a přidáme k nim datlový sirup, rozpuštěný kokosový olej a mléko. Mrkev si nastrouháme na jemnoa nasypeme ji k zbylým surovinám. V ruhé míse si smícháme protein, prášek do pečiva, pohankovou mouku, ovesnou mouku, skořici a špetku soli. Obsah obou mís smícháme pečlivě dohromady a nakonec do těsta nasypeme rozmixované nebo nasekané vlašské ořechy a vmícháme sníh z bílků. 

Těsto nalijeme na plech vyložené pečícím papírem nebo do nízké formy a dáme jej péct na 25-35 minut. Mezitím, co se nám řezy pečou si připravíme polevu. Smícháme si tvaroh, jogurt a datlový sirup. Upečené těsto nakrájíme na kostky a polijeme je polevou. Na každou kostku dáme kousky vlašských ořechů a můžeme podávat. 

 

112

 

Vytvořil Shoptet | Šablona Rubin | Design Tomáš Hlad.