Mini tvarohové dezerty s jahodami

MINI TVAROHOVÉ DEZERTY S JAHODAMI

 

Ingredience:

 

Základ:

50 g drcených vlašských ořechů

100 g pomletých mandlí (mandlové mouky)

rostlinné mléko dle potřeby

 

Tvarohový krém:

 

250 g jemného nízkotučného tvarohu

250 g mascarpone

3 lžíce javorového sirupu

1 lžička vanilkového extraktu

 

Jahodový krém:

30 g Fit-day Koktejl jahoda

 

Postup:

Připravíme si ořechový základ. Smícháme mandle a vlašské ořechy, dolijeme je trochou mléka, aby nám vznikla tuhá tvarovatelná hmota. Vzniklé těsto nalijeme do připravených forem s pečícím papírem. Zíklad necháme péct po dobu 10-20 minut na 165 ºC a necháme jej vychladnout. 

Připravíme si krém. Vyšleháme si tvaroh spolu s mascarpone, přidáme javorový sirup a vanilkový extrakt. Třetinu krému oddělíme a přidáme do něj jahodový koktejl. Můžeme přidat i malé kousky čerstvých jahod. 

Na vychladlý základ přidáme jednu vrstvu tvarohového krému a necháme 20 minut vychladit v lednici. Poté přidáme poslední jahodovou vrstvu krému a dezerty necháme přes noc ztuhnout v lednici. Hotové dezerty můžeme servírovat s kousky jahod, polité javorovým sirupem s lístky máty.

 

24_1

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení