Mini tvarohové dezerty s jahodami

MINI TVAROHOVÉ DEZERTY S JAHODAMI

 

Ingredience:

 

Základ:

50 g drcených vlašských ořechů

100 g pomletých mandlí (mandlové mouky)

rostlinné mléko dle potřeby

 

Tvarohový krém:

 

250 g jemného nízkotučného tvarohu

250 g mascarpone

3 lžíce javorového sirupu

1 lžička vanilkového extraktu

 

Jahodový krém:

30 g Fit-day Koktejl jahoda

 

Postup:

Připravíme si ořechový základ. Smícháme mandle a vlašské ořechy, dolijeme je trochou mléka, aby nám vznikla tuhá tvarovatelná hmota. Vzniklé těsto nalijeme do připravených forem s pečícím papírem. Zíklad necháme péct po dobu 10-20 minut na 165 ºC a necháme jej vychladnout. 

Připravíme si krém. Vyšleháme si tvaroh spolu s mascarpone, přidáme javorový sirup a vanilkový extrakt. Třetinu krému oddělíme a přidáme do něj jahodový koktejl. Můžeme přidat i malé kousky čerstvých jahod. 

Na vychladlý základ přidáme jednu vrstvu tvarohového krému a necháme 20 minut vychladit v lednici. Poté přidáme poslední jahodovou vrstvu krému a dezerty necháme přes noc ztuhnout v lednici. Hotové dezerty můžeme servírovat s kousky jahod, polité javorovým sirupem s lístky máty.

 

24_1

 

Vytvořil Shoptet | Šablona Rubin | Design Tomáš Hlad.