Lískooříškový cheesecake s čokoládou

LÍSKOOŘÍŠKOVÝ CHEESECAKE S ČOKOLÁDOU 

 

Ingredience:

 

Korpus:

40 g kokosové mouky

50 ml rostlinného mléka

50 g bílého řeckého jogurtu

10 g kokosového oleje

1 vejce

30 g Fit-day Protein čokoláda

10 g holanského kakaa

30 g drcených lískových ořechů

 

1. Vrstva

300 g nízkotučného tvarohu

40 g holanského kakaa

2 lžíce javorového sirupu

2 vejce

1/2 lžičky vanilkového extraktu

 

2. Vrstva

200 g nízkotučného tvarohu

20 g holanského kakaa

15 g kakaových bobů

2 lžičky javorového sirupu

15 g drcených lískových oříšků

1 vejce 

 

Postup:

Nejprve si připravíme korpus. Vyšleháme si vejce, přidáme k němu kokosový olej, jogurt a mléko. Nakonec přisypeme protein, mouku, kakako a oříšky. 

Připravíme si formu s pečícím papírem, nalijeme do ní vzniklé těsto a necháme ho péct na 180°C po dobu 8-10 minut. 

Pčipravíme si první krém. Vyšleháme si tvaroh s vajíčky, přidáme kakao, javorový sirup a vanilkový extrakt. Upečený korpus necháme vychladnout, potřeme ho prvním krémem a připravíme si druhý krém. Opět si vyšleháme tvaroh s vejcem a přidáme javorový sirup a kakao. Nakonec přisypeme kakaové boby a lískové oříšky a pořádně promícháme. Na první vrstvu nalijeme druhou vrstvu krému na celý cheesecake. Necháme péct po dobu 40-45 minut na 160°C. Hotový cheesecake servírujeme ozdobený oříšky nebo hořkou čokoládou. 

 

26

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení