Doprava ZDARMA na objednávky nad 1200 Kč 📦

Lískooříškový cheesecake s čokoládou

LÍSKOOŘÍŠKOVÝ CHEESECAKE S ČOKOLÁDOU 

 

Ingredience:

 

Korpus:

40 g kokosové mouky

50 ml rostlinného mléka

50 g bílého řeckého jogurtu

10 g kokosového oleje

1 vejce

30 g Fit-day Protein čokoláda

10 g holanského kakaa

30 g drcených lískových ořechů

 

1. Vrstva

300 g nízkotučného tvarohu

40 g holanského kakaa

2 lžíce javorového sirupu

2 vejce

1/2 lžičky vanilkového extraktu

 

2. Vrstva

200 g nízkotučného tvarohu

20 g holanského kakaa

15 g kakaových bobů

2 lžičky javorového sirupu

15 g drcených lískových oříšků

1 vejce 

 

Postup:

Nejprve si připravíme korpus. Vyšleháme si vejce, přidáme k němu kokosový olej, jogurt a mléko. Nakonec přisypeme protein, mouku, kakako a oříšky. 

Připravíme si formu s pečícím papírem, nalijeme do ní vzniklé těsto a necháme ho péct na 180°C po dobu 8-10 minut. 

Pčipravíme si první krém. Vyšleháme si tvaroh s vajíčky, přidáme kakao, javorový sirup a vanilkový extrakt. Upečený korpus necháme vychladnout, potřeme ho prvním krémem a připravíme si druhý krém. Opět si vyšleháme tvaroh s vejcem a přidáme javorový sirup a kakao. Nakonec přisypeme kakaové boby a lískové oříšky a pořádně promícháme. Na první vrstvu nalijeme druhou vrstvu krému na celý cheesecake. Necháme péct po dobu 40-45 minut na 160°C. Hotový cheesecake servírujeme ozdobený oříšky nebo hořkou čokoládou. 

 

26