Meruňková buchta

MERUŇKOVÁ BUCHTA

 

Ingredience:

30 g Fit-day Protein natural 

100 g nízkotučného tvarohu

80 g mandlové mouky

100 g ovesné mouky

2 lžíce agávového sirupu 

1 lžička skořice

2 lžičky kypřícího prášku do pečiva

2 vejce

20 g kokosového oleje

100 g meruněk 

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Žloutky si oddělíme od bílků, z bílků si vyšleháme sníh. V jedné míse si smícháme všechny suché ingredience. V druhé míse si smícháme všechny mokré ingredience. Obsah obou mís pečlivě promícháme a podle potřeby můžeme přilét mléko nebo přisypat mouku. Do vzniklého těsta opatrně vmícháme sníh z bílků. Část těsta nalijeme do formy vyložené pečícím papírem, na něj naskládáme půlky meruněk a zalijeme je zbytkem těsta. Téměř hotovou buchtu dáme péct do předehřáté trouby na 20-30 minut. Hotovou buchtu nakrájíme na kousky a můžeme servírovat. 

 

80

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.