Lískooříškový cheesecake

LÍSKOOŘÍŠKOVÝ CHEESECAKE 

 

Ingredience:

 

Korpus:

100 g ovesné mouky 

100 g lískových oříšků 

30 g kakaa

20 g kokosového oleje

 

Krém:

30 g Fit-day Protein čokoláda

250 g nízkotučného tvarohu 

250 g ricotty

3 lžíce agávového sirupu 

3 vejce 

5 kapek vanilkového extraktu 

20 g kakaa

30 g lískooříškového másla

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 160°C. Rozmixujeme si lískové oříšky, přidáme k nim ovesnou mouku, kakao a rozpuštěný kokosový olej. Podle potřeby můžeme přidat vodu. Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem a na dno natlačíme směs vloček a oříšků. Korpus necháme péct v předehřáté troubě 5-10 minut.

Na krém potřebujeme vyšlehat tvaroh, vejce a ricottu. Přidáme k nim agávový sirup, kakao, vanilkový extrakt, máslo a protein. Vše důkladně promícháme a rovnoměrně rozprostřeme na korpus. Cheesecake dáme péct na 35-45 minut do předehřáté trouby. Na vychladlý cheesecake přidáme oříšky a ovoce ppodle chuti a můžeme servírovat. 

 

81

 

Vytvořil Shoptet | Šablona Rubin | Design Tomáš Hlad.