Rychlá malinová buchta s řeckým jogurtem

Maliny představují velmi oblíbený druh ovoce, který má v kuchyni značně široké využití. Můžeme se tedy setkat s malinovými džemy, sirupy či jogurty. Důvod popularity zřejmě nikoho nepřekvapí - toto sytě růžové ovoce složené z malých kuliček se může pyšnit sametovou jemností a příjemně sladkou chutí.

Potenciál malin je však daleko větší, tyto plody jsou pro lidské tělo prospěšné hned z několika důvodů:

  • vysoký obsah vitamínu C a B a antioxidantů 
  • schopnost zmírňovat stres a posílit obranyschopnost organismu
  • nápomoc při hubnutí a při vysokém krevním tlaku

Připravte si tedy vláčnou nekynutou buchtu s malinami, jejíž příprava není nikterak náročná. Kromě čerstvých malin se o vyváženou chuť a neobvyklou nadýchanost tohoto zdravého dezertu postará řecký jogurt a med.

 

Fit-day zdravý malinový dort s čerstvým ovocem 

Ingredience:

30 g Fit-day Smoothie mango-berry

90 g špaldové mouky

60 g ovesné mouky

2 vejce

100 g bílého řeckého jogurtu 

120 ml rostlinného mléka 

20 g kokosového oleje

2 lžičky prášku do pečiva 

2 lžíce medu

100 g malin

 

+ bílá čokoláda či cukr a čerstvé maliny na dozdobení dle chuti

Postup:

Troubu předehřejeme na 180°C. V míse smícháme špaldovou a ovesnou mouku, smoothie směs a prášek do pečiva. Ve druhé míse vyšleháme dvě vejce, přilijeme rostlinné mléko a přidáme kokosový olej, med a jogurt. Obsah obou nádob postupně zpracujeme v hladké těsto, které ze 3/4 objemu vlijeme na plech nebo formu vyloženou pečicím papírem. Maliny rozmixujeme, pokryjeme jimi povrch těsta a zalijeme zbývající čtvrtinou.

Buchtu pečeme 25-35 minut, dokud moučník lehce nezezlátne a následně jej necháme vychladnout. Hotový dezert můžeme zlehka pocukrovat či přelít čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni. Přidat můžeme i čerstvé maliny.