Doprava ZDARMA na objednávky nad 1200 Kč 📦

Makový cheesecake

 

 Ingredience:

 

Korpus:

50 g ovesné mouky

30 g Fit-day Protein natural

60 g mletého máku 

2 g kokosu

20 g kokosového oleje

2 lžíce medu

 

1. Vrstva:

250 g nízkotučného tvarohu

60 g mletého máku 

2 lžíce javorového sirupu 

1 vejce 

 

2. Vrstva:

250 g nízkotučného tvarohu 

1 vejce 

1 lžička vanilkového extraktu 

2 lžíce javorového sirupu 

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. V jedné míse si smícháme suché suroviny na korpus a přidáme k nim kokosový olej a med. Vytvoříme lepivé těsto, které vtlačíme do formy s pečícím papírem nebo vymazané kapkou kokosového oleje. Těsto necháme péct cca 10 minut. 

Poté si připravíme první krém. Pečlivě promícháme tvaroh s mákem, vejcem a javorovým sirupem. Na vychladlé těsto naneseme první vrstvu krému a necháme kolách dalších 10 minut v troubě. Připravíme si i druhý krém na druhou vrstvu. Vyšleháme si tvaroh s vejcem, javorovým sirupem a vanilkovým extraktem. Hotový krém přidáme na koláč a nakonec jej posypeme mákem. Celý koláč necháme péct dalčích cca 20-30 minut. 

 

99