Doprava ZDARMA na objednávky nad 1200 Kč 📦

Fitness ořechové kostky s krémem a kokosem

Urodilo se vám na zahradě mnoho vlašáků? Vlašské ořechy patří k nejzdravějším druhům oříšků. Jsou nejen nositeli tělu prospěšných látek, ale také se jedná o prevenci proti cévním i rakovinovým chorobám. V jejich moci je regulovat krevní tlak nebo snižovat hladinu špatného cholesterolu v krvi. Nemusíte je však jen chroustat u oblíbeného televizního pořadu. Co třeba si z nich upéct ořechové kostky?

Vlašské ořechy pro pevné zdraví

Již bylo zmíněno, že vlašské ořechy jsou prevencí proti mnoha onemocnění nebo že umí snížit hladinu špatného cholesterolu v krvi. Lékaři však vyzdvihují ještě jiné zdravotní benefity tohoto druhu ořechů, kterých se každoročně urodí velká spousta na každé druhé zahradě. 

Vlašáky podporují vývoj mozku. Podle odborníků by tak měly být součástí jídelníčku hlavně malých dětí. I když patří vlašské ořechy k těm nejvíce kalorickým oříškům, obsahují pouze zdravé tuky, tudíž je s klidným svědomím můžete zařadit do vašeho hubnoucího jídelníčku. 

Pokud vám v jídelníčku chybí nějaký zajímavý a chutný dezert, který by byl zdravý, výživný a který by zahnal vaši chuť na sladké, doporučujeme níže uvedený recept na ořechové kostky obalené v kokosu. Prim kromě vlašských ořechů a kokosu hraje i Fit-day protein premium, který se postará o správnou porci bílkovin. 

 

Ořechové kostky s kokosem a krémem na dřevěném prkýnku

 

Recept na ořechové kostky

Ingredience:

Základ:

220 g vlašských ořechů 

45 g Fit-day protein premium natural

3 lžíce medu

2 lžíce kokosového oleje

 

Krém:

250 g sýru philadelphia 

500 g ricotty

250 g polotučného tvarohu 

2 vejce 

4 lžíce javorového sirupu 

50 g strouhaného kokosu 

 

Poleva:

80 g vlašských ořechů

1 lžíce medu 

140 g polotučného tvarohu 

1 lžička skořice

 

+ kokos, vlašské ořechy na ozdobení

Postup:

Nejdříve si předehřejeme troubu na 150°C a připravíme si formu, kterou vysteleme pečicím papírem. V druhém kroku si připravíme základ, kdy rozmixujeme ořechy a smícháme je s ostatními ingrediencemi. Směs nalijeme do připravené formy a dáme péct na 15 minut. 

Následně si připravíme krém. Nejdříve vyšleháme sýr Philadelphia s ricottou a tvarohem. Poté přidáme ostatní ingredience, které jsme si na krém připravili. Vzniklou hmotu poté naneseme na upečený korpus a dáme znovu péct na 25-30 minut při teplotě 160°C. 

Když se vám ořechové kostky pečou, připravte si polevu. Vlašské ořechy si najemno rozmixujte, poté k nim přidejte ostatní ingredience. Polevu pak rozetřete na upečený dezert a opět dejte do trouby - už jen na 10-15 minut. V posledním kroku dezert můžete dozdobit kokosem a rozemletými vlašskými ořechy.