Kostky z vlašských ořechů

KOSTKY Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ

 

Ingredience:

 

Základ:

220 g vlašských ořechů 

30 g Fit-day Protein natural 

3 lžíce medu

2 lžíce kokosového oleje

 

Krém:

250 g sýru philadelphia 

500 g ricotty

250 g polotučného tvarohu 

2 vejce 

4 lžíce javorového sirupu 

50 g strouhaného kokosu 

 

Poleva:

80 g vlašských ořechů

1 lžíce medu 

140 g polotučného tvarohu 

1 lžička skořice

 

+ kokos, vlašské ořechy 

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 150°C. Připravíme si nižší formu a vyložíme ji pečícím papírem. 

Jako první si připravíme základ. Vlašské ořechy si rozmixujeme a smícháme je s medem, rozpuštěným kokosovým olejem a s proteinem. Vzniklou směs natlačíme na dno formy a dáme ji péct do předehřáté trouby na cca 15 minut. 

Na krém budeme potřebovat vyšlehat sýr philadelphia, ricottu a tvaroh. Přidáme k nim vejce, javorový sirup a kokos. Vše důkladně promícháme, zvýšíme teplotu trouby na 160°C a rovnoměrně rozetřeme krém po upečeném základu. Krém necháme péct po dobu 25-30 minut. 

V čase, kdy se nám kostky pečou si připravíme polevu. Rozmixujeme si najemno vlašské ořechy a přidáme k nim med, tvaroh a skořici.

Polevu rozetřeme po vršku a opět vše necháme péct 10-15 minut. Hotové kostky nakrájíme, posypeme strouhaným kokosem, ozdobíme vlašskými ořechy a můžeme servírovat. 

 

120_1