Skořicovo-oříškoví šneci

SKOŘICOVO-OŘÍŠKOVÍ ŠNECI 

 

Ingredience:

 

Těsto:

30 g Fit-day protein natural 

60 g mandlové mouky 

40 g špaldové mouky 

2 lžičky prášku do pečiva 

40 g kokosového oleje

1 lžíce datlového sirupu 

50 ml mandlového mléka 

špetka soli 

 

Náplň:

3 lžičky mleté skořice 

3 lžíce datlového sirupu 

40 g mletých lískových oříšků

1 lžíce kokosového oleje

 

+ nasekané lískové oříšky

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný kokosovým olejem.

Začneme s přípravou těsta, v míse si smícháme protein, mandlovou mouku, špaldovou mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Přidáme rozpuštěný kokosový olej, datlový sirup a mandlové mléko. Těsto ručně zpracujeme a rozválíme ho na válu do obdelníkového tvaru. Rozpustíme si kokosový olej a vmícháme do něj datlov sirup. Pokud nemáme již namleté oříšky, tak si nameleme lískové oříšky. Povrch těsta potřeme zlehka rozpuštěným kokosovým olejem a datlovým sirupem a posypeme skořicí a mletými oříšky. Těsto s náplní zavineme a nakrájíme. Šneky skládáme na plech s pečícím papírem, potřeme kapkou kokosového oleje a dáme je péct na 20-25 minut. Upečené šneky posypeme nasekanými oříšky a můžeme je polít například javorovým sirupem. 

 

106