Kokosový cheesecake

KOKOSOVÝ CHEESECAKE

 

Ingredience:

 

Korpus:

200 g drcených ovesných vloček

60 g mletých mandlí

30 g Fit-day Protein čokoláda 

4 lžíce kokosového oleje

3 lžíce medu 

1-2 lžíce rostlinného mléko

 

Krém:

250 g nízkotučného tvarohu 

250 g řeckého bíleho jogurtu 

80 g strouhaného kokosu

400 ml kokosového mléka

2 vejce 

6 lžic medu 

1 lžička vanilkového extraktu 

1 kokosový pudink 

 

+ 50 g kokosu na posypání 

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Nachystáme si dortovou formu vystlanou pečícím papírem. Pokud nemáme již nadrcené ovesné vločky, pomixujeme je spolu s mandlemi na mouku. Přidáme k nim protein, med, rozpuštěný kokosový olej a mléko. Vzniklou směs rovnoměrně natlačíme do dortové formy. Korpus necháme péct 5-8 minut. 

Připravíme si krém, vyšleháme si tvaroh spolu s jogurtem, vejci a kokosovým mlékem. Přidáme kokos, med, kokosový pudink a vanilkový extrakt. Krém pečlově vyšleháme a dáme jej na upečený korpus. Cheesecake dáme péct do trouby na cca 30-40 minut. Hotový cheesecake necháme vychladnout a posypeme jej strouhaným kokosem. Můžeme jej servírovat s kousky kokosu a lístky máty. 

 

46