Kakaový perník ze špaldové mouky s medem

To, že k sobě sychravé listopadové počasí a voňavý perník jednoduše patří, je fakt, stejně jako to, že tento recept se dost možná stane vaším horkým kandidátem na nejoblíbenější moučník plný zdravých ingrediencí. A cože jsme si pro vás připravili? Kombinaci špaldové mouky a drcených ovesných vloček, čokoládového proteinu, sladkého medu i příjemně nahořklého kakaa.

 

Kakaový perník s medem a kořením na dřevěném pozadí

 

Co budeme potřebovat?

Na perníkové těsto:

80 g špaldové mouky 

40 g drcených ovesných vloček 

45 g Fit-day protein premium čokoláda

30 g kvalitního kakaového prášku

400 ml rostlinného mléka

4 lžíce medu

2 vejce

1 balíček kypřicího prášku do perníku

1 lžička skořice

špetka soli

kokosový olej a trošku mouky na vymazání a vysypání formy

Čím perník vylepšit:

sušené ovoce (brusinky, rozinky, nasekané datle), nadrcené/mleté ořechy (vlašské, lískové, mandle) nebo kakaové boby

 

Postup:

Troubu předehřejeme na 170 °C a formu vymažeme lžičkou kokosového oleje a vysypeme moukou. Ve větší míse smícháme veškeré sypké ingredience a postupně k nim přidáme mléko, med a vejce a případně i sušené ovoce a ořechy. Vše pečlivě promícháme/promixujeme a hotové těsto (musí být mírně tekuté) vlijeme do připravené formy. Perník necháme péct asi 30 minut, kontrolujeme špejlí. 

Pokud se do receptu pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení