Kakaový perník ze špaldové mouky s medem

Kakaový perník s medem a kořením na dřevěném pozadí

 

To, že k sobě sychravé listopadové počasí a voňavý perník jednoduše patří, je fakt, stejně jako to, že tento recept se dost možná stane vaším horkým kandidátem na nejoblíbenější moučník plný zdravých ingrediencí. A cože jsme si pro vás připravili? Kombinaci špaldové mouky a drcených ovesných vloček, čokoládového proteinu, sladkého medu i příjemně nahořklého kakaa.

 

Co budeme potřebovat?

Na perníkové těsto:

80 g špaldové mouky 

40 g drcených ovesných vloček 

45 g Fit-day protein premium čokoláda

30 g kvalitního kakaového prášku

400 ml rostlinného mléka

4 lžíce medu

2 vejce

1 balíček kypřicího prášku do perníku

1 lžička skořice

špetka soli

kokosový olej a trošku mouky na vymazání a vysypání formy

Čím perník vylepšit:

sušené ovoce (brusinky, rozinky, nasekané datle), nadrcené/mleté ořechy (vlašské, lískové, mandle) nebo kakaové boby

 

Postup:

Troubu předehřejeme na 170 °C a formu vymažeme lžičkou kokosového oleje a vysypeme moukou. Ve větší míse smícháme veškeré sypké ingredience a postupně k nim přidáme mléko, med a vejce a případně i sušené ovoce a ořechy. Vše pečlivě promícháme/promixujeme a hotové těsto (musí být mírně tekuté) vlijeme do připravené formy. Perník necháme péct asi 30 minut, kontrolujeme špejlí. 

Pokud se do receptu pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.