Jemný a krémový chia pudink s chutí vanilky
Pokud si čas od času dopřejete klasický pudink, můžete pro změnu vyzkoušet ten s chia semínky a kdo ví, třeba u něj už zůstanete – vůbec bychom se vám nedivili. Obejde se bez vaření, je krásně jemný a doplníte s ním blahodárné omega-3 mastné kyseliny i vlákninu. Pokaždé může navíc chutnat trošku jinak.
Co budeme potřebovat?
Na chia pudink (2 porce):
80 g Fit-day Chia pudink vanilkový
140 ml vody
nebo
5 vrchovatých lžic chia semínek
250 ml rostlinného mléka
2 lžíce javorového sirupu nebo medu
2 lžičky vanilkového extraktu
Na dozdobení:
oblíbené čerstvé nebo sušené ovoce a ořechy
hobliny hořké čokolády
Postup:
V případě, že máme k dispozici chia pudink od Fit-day, směs stačí rozdělit do dvou sklenic, zalít vodou nebo rostlinným mlékem a promíchat. Vzhledem k tomu, že předpřipravený pudink už ale obsahuje (mimo jiné) podíl sušeného BIO kokosového mléka, bohatě postačí jen voda. Sklenice necháme odstát v lednici po dobu minimálně 3 hodin.
Příprava chia pudinku od základu se zase tolik neliší – chia semínka smícháme s mlékem, javorovým sirupem a extraktem a rozdělíme do dvou sklenic. Pokud si chceme být jistí 100% výsledkem, sklenice vložíme na 5–10 minut od lednice a následně směs ještě jednou pečlivě promícháme, aby každé semínko pojmulo stejné množství tekutin. Dezerty vrátíme zpět do chladu, kde zůstanou minimálně 3 hodiny, ideálně ale 8 hodin, např. přes noc.
Hotové chia pudinky dozdobíme podle fantazie a chuti. My třeba vsadili na kombinaci příjemně nakyslých brusinek, křupavých vlašských ořechů a hořké čokolády, která funguje dokonale.
Pokud se do receptu pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.