Jemný a krémový chia pudink s chutí vanilky

Pokud si čas od času dopřejete klasický pudink, můžete pro změnu vyzkoušet ten s chia semínky a kdo ví, třeba u něj už zůstanete – vůbec bychom se vám nedivili. Obejde se bez vaření, je krásně jemný a doplníte s ním blahodárné omega-3 mastné kyseliny i vlákninu. Pokaždé může navíc chutnat trošku jinak.

 

Vanilkový chia pudink ve sklenicích s brusinkami a ořechy

 

Co budeme potřebovat?

Na chia pudink (2 porce):

80 g Fit-day Chia pudink vanilkový

140 ml vody

nebo

5 vrchovatých lžic chia semínek

250 ml rostlinného mléka

2 lžíce javorového sirupu nebo medu

2 lžičky vanilkového extraktu

Na dozdobení:

oblíbené čerstvé nebo sušené ovoce a ořechy

hobliny hořké čokolády

 

Postup:

V případě, že máme k dispozici chia pudink od Fit-day, směs stačí rozdělit do dvou sklenic, zalít vodou nebo rostlinným mlékem a promíchat. Vzhledem k tomu, že předpřipravený pudink už ale obsahuje (mimo jiné) podíl sušeného BIO kokosového mléka, bohatě postačí jen voda. Sklenice necháme odstát v lednici po dobu minimálně 3 hodin.

Příprava chia pudinku od základu se zase tolik neliší – chia semínka smícháme s mlékem, javorovým sirupem a extraktem a rozdělíme do dvou sklenic. Pokud si chceme být jistí 100% výsledkem, sklenice vložíme na 5–10 minut od lednice a následně směs ještě jednou pečlivě promícháme, aby každé semínko pojmulo stejné množství tekutin. Dezerty vrátíme zpět do chladu, kde zůstanou minimálně 3 hodiny, ideálně ale 8 hodin, např. přes noc.

Hotové chia pudinky dozdobíme podle fantazie a chuti. My třeba vsadili na kombinaci příjemně nakyslých brusinek, křupavých vlašských ořechů a hořké čokolády, která funguje dokonale.

Pokud se do receptu pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení