Čokoládový perník z mandlové mouky

ČOKOLÁDOVÝ PERNÍK Z MANDLOVÉ MOUKY

 

Ingredience:

 

Perník:

30 g Fit-day Protein čokoláda

160 g mandlové mouky

2 lžíce datlového sirupu

30 g kakaa

1 lžička skořice

2 lžičky prášku do perníku

2 vejce

20 g kokosového oleje

160 ml rostlinného mléka

4 kapky vanilkového extraktu

kůra z jednoho citronu 

špetka soli

 

Krém:

100g ricotty

2 lžíce datlového sirupu

1 lžička citronové šťávy

 

+ domácí jahodový džem

 

Postup: 

Troubu si předehřejeme na 180°C. V míse si smícháme protein, mandlovou mouku, kakao, skořici, prášek do perníku a špetku soli.Postupně přidáváme datlový sirup, rozpuštěný kokosový olej, vanilkový extrakt, mléko a vejce.

Nakonec do těsta vmícháme citronovou kůru a vše pečlivě promícháme. Připravíme si plech vystlaný pečícím papírem a nalijeme do něj těsto. Perník necháme péct 25-35 min. Mezitím, co se nám peče perník, si připravíme krém, kterým ozdobíme vršek perníku.

V míse si vyšleháme ricottu s datlovým sirupem a s citronovou šťávou. Upečený perník potřeme domácím džemem a vršek ozdobíme ricottovým krémem. Perník nakrájíme na kousky a můžeme servírovat.

128