Jemný čokoládový perník z mandlové mouky

Sbíhají se vám sliny, jen si vybavíte podmanivou vůni čerstvě upečeného perníku s čokoládou? Pro mnohé se může jednat o nostalgický návrat do dětských let, kdy jsme si mohli podobné dobroty dopřávat bez jakýchkoliv výčitek. Zdravě mlsat však můžeme stále.

Tento domácí recept na čokoládový perník, představuje fitness variantu oblíbeného čokoládového perníku. O jedinečný chuťový zážitek se postará kombinace kakaa, datlového sirupu a skořice. Závěrečným krokem je pak ozdobení hotového dezeru ricottovým krémem, který zajistí  jedinečnou vláčnost každého kousku. Moučník je navíc obohacený o poctivou dávku proteinu

Klasickou moukou jsme v receptu nahradili moukou mandlovou, vhodnou pro zdravou i bezlepkovou dietu.

 

Čokoládový perník z mandlové mouky s ořechy Fit-day

 

Ingredience: 

Perník:

30 g Fit-day protein premium čokoláda

160 g mandlové mouky

2 lžíce datlového sirupu

30 g kakaa

1 lžička skořice

2 lžičky prášku do perníku

2 vejce

20 g kokosového oleje

160 ml rostlinného mléka

4 kapky vanilkového extraktu

kůra z jednoho citronu 

špetka soli

 

Krém:

100 g ricotty

2 lžíce datlového sirupu

1 lžička citronové šťávy

 

+ domácí jahodový džem

 

Postup: 

Troubu předehřejeme na 180°C. V míse smícháme čokoládový protein, mandlovou mouku, kakao, skořici, prášek do perníku a špetku soli. Postupně přidáváme datlový sirup, rozpuštěný kokosový olej, vanilkový extrakt, mléko a vejce.

Následně do těsta vmícháme citronovou kůru a vše pečlivě promísíme. Plech vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně na něj vlijeme těsto. Perník necháme péct 25 - 35 min.

V mezičase si připravíme krém, kterým ozdobíme vršek perníku. V míse vyšleháme ricottu s datlovým sirupem a citronovou šťávou. Upečený perník potřeme domácím džemem a dozdobíme ricottovým krémem. Perník necháme vychladnout, nakrájíme na kousky a můžeme servírovat.

Vytvořil Shoptet | Šablona Rubin | Design Tomáš Hlad.