Čokoládový perník s mandlovým máslem

ČOKOLÁDOVÝ PERNÍK S MANDLOVÝM MÁSLEM 

 

Ingredience:

2 vejce 

30 g Fit-day Protein čokoláda 

40 g špaldové mouky 

30 g mandlové mouky

50 g ovesné mouky 

15 g holandkého kakaa 

2 lžičky perníkového koření

3 kapky vanilkového extraktu 

1 balíček kypřícího prášku do perníku 

2 lžičky skořice

2 lžíce medu 

200 ml rostlinného mléka 

15 g kokosového oleje

50 g kvalitní čokolády

špetka soli 

40 g mandlového másla 

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si formu a vyložíme ji pečícím papírem. V míse si smícháme všechny suché ingredience. Do druhé mísy dáme všechny mokré ingredience a připravíme si vdní lázeň. Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu a kokosový olej. 

Mezitím co se nám čokoláda rozpouští si smícháme všechny mokré ingredience se suchými. Do vzniklého těsta zamícháme rozpuštěnou čokoládou. Připravené těsto nalijeme do formy a na vršek těsta přidáme mandlové máslo. Perník dáme péct do předehřáté trouby na 20-30 minut. Hotový perník necháme vychladnout, nakrájíme na kousky a můžeme podávat.

 

62

 

Vytvořil Shoptet | Šablona Rubin | Design Tomáš Hlad.