Tvarohový cheesecake

TVAROHOVÝ CHEESECAKE 

 

Ingredience:

 

Korpus:

70 g ovesné mouky

30 g Fit-day Protein natural 

50 g mandlí

1 lžíce medu

1 vejce

 

Krém:

1 vanilkový pudink 

300 g nízkotučného tvarohu

200 g ricotty 

5 kapek vanilkového extraktu

2 lžíce agávového sirupu 

1 vejce

 

+ ovoce dle chuti na ozdobu 

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 170°C. Jako první si rozmixujeme mandle, pokud nemáme ovesnou mouku, rozmixujeme si i ovesné vločky. K ovesné mouce a mandlím přidáme protein, med, vejce a vodu podle potřeby. Připravíme si dortovou formu s pečícím papírem a vzniklou směs natlačíme na dno dortové formy. Těsto natlačíme i do krajů formy.

Krém si připravíme během pár minut. Ricottu smícháme s tvarohem, přidáme pudink, vanilkový extrakt, agávový sirup a vejce. Vše pečlivě vyšleháme, aby nám vznikl dokonalý krém. Krém rovnoměrně rozetřeme po korpusu. 

Hotový cheesecake dáme péct do předehřáté trouby na 20-30 minut. Upečený cheesecake necháme vychladnout na pokojovou teplotu a ozdobíme jej čerstvým ovocem podle chuti. Necháme ho uležet v lednici alespoň 2 hodiny. Cheesecake podáváme vychlazený a ozdobený lístky máty. 

 

61

 

Vytvořil Shoptet | Šablona Rubin | Design Tomáš Hlad.