Celozrnný jablečný štrůdl

CELOZRNNÝ JABLEČNÝ ŠTRŮDL

 

Ingredience:

 

Těsto:

100 g drcených ovesných vloček

170 g špaldové celozrnné mouky

30 g Fit-day Protein natural 

120 g řeckého jogurtu 

80 g kokosového oleje

1 vejce 

 

Náplň:

 

300 g jablek 

50 g vlašských ořechů

50 g rozinek

2 lžičky skořice 

2 lžíce medu

+ vejce na potření 

 

 

Postup:

Předehřejeme si troubu na 170°C. Vločky,mouku, protein, řecký jogurt, kokosový olej a vejce rozmixujeme na hladké těsto. Těsto necháme 10-20 minut uležet v lednici. Těsto si rozdělíme na poloviny a vyválíme z nich tenké plátky. 

Jablka zbavíme slupky a nastrouháme nahrubo. Přidáme k nim ořechy,rozinky, skořici a med. Vzniklou směsí posypeme oba plátky těsta. Těsto zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem. Štrůdl díme do předehřáté trouby na 30-40 minut. 

 

5 - hotovo

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.