Celozrnný jablečný štrůdl

CELOZRNNÝ JABLEČNÝ ŠTRŮDL

 

Ingredience:

 

Těsto:

100 g drcených ovesných vloček

170 g špaldové celozrnné mouky

30 g Fit-day Protein natural 

120 g řeckého jogurtu 

80 g kokosového oleje

1 vejce 

 

Náplň:

 

300 g jablek 

50 g vlašských ořechů

50 g rozinek

2 lžičky skořice 

2 lžíce medu

+ vejce na potření 

 

 

Postup:

Předehřejeme si troubu na 170°C. Vločky,mouku, protein, řecký jogurt, kokosový olej a vejce rozmixujeme na hladké těsto. Těsto necháme 10-20 minut uležet v lednici. Těsto si rozdělíme na poloviny a vyválíme z nich tenké plátky. 

Jablka zbavíme slupky a nastrouháme nahrubo. Přidáme k nim ořechy,rozinky, skořici a med. Vzniklou směsí posypeme oba plátky těsta. Těsto zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem. Štrůdl díme do předehřáté trouby na 30-40 minut. 

 

5 - hotovo

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení