Arašídovo-čokoládový cheesecake

ARAŠÍDOVO-ČOKOLÁDOVÝ CHEESECAKE 

 

Ingredience:

 

Korpus:

30 g Fit-day protein čokoláda 

80 g ovesné mouky

40 g kokosového oleje

50 g arašídů

1 lžíce medu 

 

Krém:

30 g Fit-day Koktejl čokoláda 

1 čokoládový pudink 

250 g sýru philadelphia

250 g tvarohu 

3 lžíce javorového sirupu 

3 kapky vanilkového extraktu 

20 g kakaa

50 g arašídů

60 g arašídového másla

 

Poleva:

60 g kvalitní čokolády

15 g kokosového oleje

80 g bílého řeckého jogurtu 

5 g javorového sirupu 

 

+ arašídy a arašíové másla 

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 200 °C. Nachystáme si dortovou formu a vyložíme si ji pečícím papírem. Nejprve si připravíme korpus. V míse si smícháme protein, ovesnou mouku, rozmixované arašídy, rozpuštěný kokosový olej, med a vodu nebo mléko dle potřeby. Měla by zvniknout tuhá lepivá směs, kterou natlačíme na dno dortové formy. Korpus necháme péct cca 10 minut.

V době pečení korpusus si připravíme krém. V míse si vyšleháme sýr philadelphia a tavroh, přidáme k nim nasekané arašídy, arašídové máslo,kakao, vanilkový extrakt, javorový sirup, čokoládový koktejl a pudink. Krém novnoměrně rozetřeme na korpus a začneme s přípravou polevy.

Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a kokosový olej. V míse si smícháme jogurt, javorový sirup a rozpuštěnou čokoládu. Vršek cheesecaku polijeme polevou a ozdobíme nasekanými i celými arašídy a arašdovým máslem. Cheesecake už jen nakrájíme a můžeme servírovat.

 

123

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.