Doprava ZDARMA na objednávky nad 1200 Kč 📦

Pšeničná bílkovina 75% BIO 500 g

Pšeničná bílkovina v kuchyni vás zaručeně bude bavit! Přijde vhod při zahušťování omáček, polévek i při pečení a dokonce z ní připravíte oblíbený seitan, chutnou rostlinnou náhradu masa, která šetří čas.

Položka byla vyprodána…
190 Kč 190 Kč / 1 ks
Dostupnost: Vyprodáno
Můžeme doručit do:
8.3.2024
Kód: 2701
Pšeničná bílkovina 75% BIO 500 g

Detailní popis produktu

PŠENIČNÁ BÍLKOVINA 75% BIO 500 G

Co je to BIO pšeničná bílkovina?

Velmi výživná a snadno stravitelná pšeničná mouka zbavená škrobu, která obohatí nejen rostlinný jídelníček. Na rozdíl od ostatních jednosložkových proteinů v naší nabídce si BIO pšeničnou bílkovinu jen tak neumícháte v shakeru a nevypijete před tréninkem – vzniklá směs by měla gumovitou konzistenci a asi byste si na ní moc nepochutnali. Namísto toho se bílkovina skvěle hodí pro zahušťování, pečení a výrobu domácího seitanu.

Pšenice setá je společně s kukuřicí a rýží vůbec nejrozšířenější obilninou a jednou z nejvýznamnějších plodin na světě. Pochází z oblasti Blízkého východu a stála u vzniku zemědělství před 12 000 lety v době neolitické revoluce. Kromě převažujících komplexních sacharidů (škrobů) obsahuje jedno zrno až 16 % bílkovin, což z ní dělá důležitý zdroj proteinu. Nejvíce pšenice se vypěstuje v Číně, Indii, Rusku a Spojených státech amerických.

Proč si vybrat pšeničnou bílkovinu?

Zatímco obsahuje 75 % velmi kvalitních a dobře využitelných rostlinných bílkovin, tuků a sacharidů v ní najdeme naprosté minimum. Pšeničná bílkovina zároveň platí za univerzální surovinu, která vám v kuchyni nebude jen zabírat místo. Můžete si z ní jednoduše připravit seitan, známý také jako pšeničné maso. Seitan lze marinovat, grilovat, péct, dusit i smažit – oproti klasickému masu je navíc doba přípravy podstatně kratší a nezatěžuje tolik trávení.

Jak se vyrábí domácí seitan?

Pšeničnou bílkovinu a vodu smícháme v poměru 1:1 a vytvoříme elastické těsto, které necháme asi 10 minut odpočívat. Hmotu nakrájíme na plátky a vaříme přibližně 30 minut ve vývaru s kořenovou zeleninou, sójovou omáčkou, řasami nebo kořením jako je libeček, česnek atp. Seitan dál upravujeme jako maso, fantazii se meze nekladou.

Pro koho je pšeničná bílkovina určená?

Jako přírodní doplněk stravy a jednoduchý způsob, jak obohatit nebo zpestřit jídelníček, čeká BIO pšeničná bílkovina na každého, kdo žije zdravě a hlídá si ideální příjem bílkovin. Sáhnout po ní můžou sportovci, fyzicky vytížení jedinci, ale i ti, kdo hubnou. Oblíbená je také u všech vegetariánů a veganů, pozor si musí dát jen celiaci.

Možnosti využití:

  • zahušťování pokrmů
  • výroba domácího seitanu
  • pečení (vylepšení vlastností mouky)

Složení: pšeničná bílkovina (gluten) BIO 

Země původu: EU

Upozornění: Může obsahovat stopy ovesných vloček (lepku) a ořechů.

VÝŽIVOVÉ HODNOTY

CZ: Průměrné výživové hodnoty: na 100 g
Energie

1653 kJ

395 kcal

Tuky

2 g

- nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 6 g
- z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 75 g
Sůl 0 g

Kategorie: Black Friday
Záruka: 1 rok
Hmotnost: 0.52 kg
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: