Proteinová jablečná bábovka bez lepku

Jednoduchý recept na domácí jablečnou bábovku s proteinem bude dozajista slavit úspěch i ve vaší domácnosti. Jelikož nebudeme pracovat s kynutým těstem, nemusíte mít obavy z časové náročnosti celého pečení ani z počtu kalorií.

Bábovka přitom neobsahuje ani vejce a klasické mléko je nahrazeno mlékem rostlinným, jde tedy o plně veganský recept. Nechte se tedy okouzlit spojením šťavnatých sladkých jablek, vlašských ořechů a aromatické skořice či vanilky. Vláčnost této zdravé bábovce dodá mletý mák.

 

Bábovka při vyklápění z bílé pečicí formy

 

Recept na jablečnou bábovku

Ingredience:

400 g jablek

150 g rozinek

60 ml oleje

250 ml rostlinného mléka

45 g Fit-day protein premium natural

200 g pohankové mouky

60–150 g mletého máku (podle chuti)

hrst vlašských ořechů

špetka soli 

skořice nebo vanilka pro dochucení

 

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na menší kousky. Kousky jablek vložíme do mixéru společně s rozinkami, přilijeme rostlinné mléko a olej. Směs vyšleháme dohladka.

V míse smícháme mouku se špetku soli, mletým mákem a 2 odměrkami proteinu natural. Následně přidáme nahrubo nasekané ořechy a pečlivě promísíme. Rozmixovanou jablečnou směs postupně vpracujeme do suché směsi s moukou. Pokud chceme bábovku výrazněji dochutit, přidáme vanilku nebo skořici. Veškeré ingredience pečlivě zapracujeme v hladké těsto, je-li příliš řídké, přidáme více mletého máku.

Mezitím si připravíme formu na bábovku, vymazanou olejem a vysypanou moukou. Vlijeme do ní těsto a vložíme do trouby na cca 40 minut, stupeň upečení můžeme kontrolovat špejlí. Bábovku necháme odpočívat 10 minut ve formě a poté vyklopíme, můžeme posypat sušeným rostlinným mlékem či sladem anebo kokosovou moukou. Před nakrájením necháme bábovku úplně vychladnout. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení