Proteinová jablečná bábovka bez lepku

Jednoduchý recept na domácí jablečnou bábovku s proteinem bude dozajista slavit úspěch i ve vaší domácnosti. Jelikož nebudeme pracovat s kynutým těstem, nemusíte mít obavy z časové náročnosti celého pečení ani z počtu kalorií.

Bábovka přitom neobsahuje ani vejce a klasické mléko je nahrazeno mlékem rostlinným, jde tedy o plně veganský recept. Nechte se tedy okouzlit spojením šťavnatých sladkých jablek, vlašských ořechů a aromatické skořice či vanilky. Vláčnost této zdravé bábovce dodá mletý mák.

 

Bábovka při vyklápění z bílé pečicí formy

 

Recept na jablečnou bábovku

Ingredience:

400 g jablek

150 g rozinek

60 ml oleje

250 ml rostlinného mléka

45 g Fit-day protein premium natural

200 g pohankové mouky

60 - 150 g mletého máku (dle chuti)

hrst vlašských ořechů

špetku soli 

skořice nebo vanilka podle chuti 

 

Postup:

Troubu předehřejeme na 180°C. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na menší kousky. Kousky jablek vložíme do mixéru společně s rozinkami, přilijeme rostlinné mléko a olej. Směs vyšleháme dohladka.

V míse smícháme mouku se špetku soli, mletým mákem a 2 odměrkami proteinu natural. Následně přidáme nahrubo nasekané ořechy a pečlivě promísíme.

Rozmixovanou jablečnou směs postupně vpracujeme do suché směsi s moukou. Pokud chceme bábovku výrazněji dochutit, přidáme vanilku nebo skořici. Veškeré ingredience pečlivě zapracujeme v hladké těsto, je-li příliš řídké, přidáme více mletého máku.

Mezitím si připravíme formu na bábovku, vymazanou olejem a vysypanou moukou. Vlijeme do ní těsto a vložíme do trouby na cca 40 minut, stupeň upečení můžeme kontrolovat špejlí. Bábovku necháme odpočívat 10 minut ve formě a poté vyklopíme, můžeme posypat sušeným rostlinným mlékem či sladem anebo kokosovou moukou. Před nakrájením necháme bábovku úplně vychladnout. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.